Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες 0,05% για Nasdaq και 0,3% S&P, κέρδη 1,31% για τον S&P 500 energy sector

Wall Street: Απώλειες 0,05% για Nasdaq και 0,3% S&P, κέρδη 1,31% για τον S&P 500 energy sector

Σε θετικό έδαφος έκλεισε ο Dow

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι traders περίμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones έκλεισε σε θετικό έδαφος στις 35,090 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,37% στις 4,483 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector αυξήθηκε 1,31% στις 532,31 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,58% στις 14,015 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες εναλλάσσονταν μεταξύ κερδών και ζημιών για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης γυρίσουν ανοδικά την τελευταία ώρα συναλλαγών.
Οι κινήσεις της Δευτέρας ήρθαν μετά από μια εβδομάδα ανάκαμψης στη Wall Street που χαρακτηρίστηκε από αστάθεια κερδών.
Τα τριμηνιαία αποτελέσματα οδήγησαν και πάλι την αγορά τη Δευτέρα, με την Tyson Foods να κερδίζει περισσότερο από 12% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη, ενώ η μετοχή ιατροτεχνολογικών προϊόντων Zimmer Biomet υποχώρησε.

wall1_3.JPG

Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν άνοδο άνω του 1%. «Η ψυχολογία των επενδυτών αλλάζει σχεδόν από εβδομάδα σε εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι το να μένει κανείς στις επενδυτικές τοποθετήσεις είναι τόσο σκληρό (ή επίπονο) όσο ποτέ, αλλά επίσης πιο σημαντικό από ποτέ για την αύξηση της απόδοσης», δήλωσε ο Tavis McCourt, της Raymond James.

Μέχρι στιγμής, το 56% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει τριμηνιαία αποτελέσματα, με το 77% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και το 76% να ξεπερνά τις προσδοκίες εσόδων, σύμφωνα με το FactSet. Ωστόσο, υπήρξαν ορισμένα απογοητευτικά αποτελέσματα από εταιρεία υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής του Facebook, Meta που πυροδότησε σημαντικές αποχωρήσεις για ορισμένες μετοχές.
Υπάρχουν περισσότερες από 70 εταιρείες του S&P 500 που πρόκειται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.
Ο S&P και ο Nasdaq Composite την Παρασκευή έκλεισαν την καλύτερη εβδομάδα τους από τον Δεκέμβριο. Ο Dow υποχώρησε 0,06% την, αλλά κατάφερε να σημειώσει άνοδο 1,05% για την εβδομάδα. Ο Russell 2000 είχε την πρώτη του θετική εβδομάδα σε πέντε και την καλύτερη εβδομάδα του 2022.

wall2_4.JPG


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης