Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Kέρδη 1,2% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P, απώλειες 2,1% για τον energy sector

Wall Street: Kέρδη 1,2% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P, απώλειες 2,1% για τον energy sector

372 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν άλλη μια παρτίδα εταιρικών κερδών και περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones κέρδισε 372 μονάδες ή 1,06% στις 35,463 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,84% στις 4,521 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχωρεί 2,12% στις 521,05 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,28% στις 14,194 μονάδες.

Τα εταιρικά κέρδη οδήγησαν τις κινήσεις των μετοχών την Τρίτη. Η Harley-Davidson σημείωσε άλμα 8% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη έκπληξη για το τέταρτο τρίμηνο.
Οι μετοχές της American Express και της JPMorgan σημείωσαν άνοδο άνω του 1%, ενισχύοντας τον Dow. «Τώρα που έχουμε περάσει από την εποχή των κερδών και οι επενδυτές είναι προετοιμασμένοι για μια άλλη καυτή έκθεση πληθωρισμού, η συνεχιζόμενη εναλλαγή πιθανότατα θα συνεχιστεί. Σήμερα, οι traders βρίσκουν αξία στην τεχνολογία και αγκαλιάζουν τα χρηματοοικονομικά καθώς οι αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων αυξάνονται σταθερά», δήλωσε ο Edward Moya, της Oanda.

Ήταν ένα ευρύ ράλι για τις μετοχές την Τρίτη, με τους κερδισμένους στον S&P 500 να υπερτερούν των χαμένων κατά περισσότερο από δύο προς ένα.
Οι μετοχές της Pfizer υποχώρησαν 3,6% αφού τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου της φαρμακευτικής εταιρείας ήταν χαμηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street. Η πρόβλεψη για τα κέρδη ολόκληρου του έτους της Pfizer απογοήτευσε επίσης.

Από το πρωί της Τρίτης, περίπου 300 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, με το 77% να υπερβαίνει τις εκτιμήσεις κερδών και το 75% να ξεπερνά τις προσδοκίες εσόδων, σύμφωνα με το FactSet.

Οι μετοχές της Peloton σημείωσαν άνοδο 18% αφού η εταιρεία διαδραστικής γυμναστικής ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 2.800 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει τον CEO John Foley να παραιτηθεί και να μεταβεί στην εκτελεστική προεδρία. Η εταιρεία θα ανακοινώσει κέρδη την Τρίτη μετά το κλείσιμο της αγοράς και κατά τη διάρκεια μιας ταραγμένης περιόδου για την εταιρεία. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 20,9% τη Δευτέρα μετά από αναφορές ότι η εταιρεία θα μπορούσε να είναι στόχος εξαγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης