Ενέργεια

Trump: Η Γερμανία είναι όμηρος της Ρωσίας - Λάθος ο αγωγός Nord Stream 2

Trump: Η Γερμανία είναι όμηρος της Ρωσίας - Λάθος ο αγωγός Nord Stream 2
Ο αγωγός έχει προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις Βερολίνου και Ουάσινγκτον εν μέσω της ουκρανικής κρίσης

Ο Donald Trump χαρακτήρισε τη Γερμανία «όμηρο της Ρωσίας» σε δηλώσεις που έκανε χθες (8/2) στην τηλεοπτική εκπομπή Fox Business.

Ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόταν στον Nord Stream 2, τον αμφιλεγόμενο αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος έχει προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις Βερολίνου και Ουάσινγκτον εν μέσω της ουκρανικής κρίσης.

«Πραγματικά προσπάθησα να πείσω (την πρώην καγκελάριο Μerkel) να μην συνάψει τη συμφωνία για τον αγωγό γιατί είπα ότι η Γερμανία θα γινόταν απολύτως όμηρος. Και να τι είναι, ένας όμηρος της Ρωσίας», είπε ο Trump.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων επέκρινε επίσης τον διάδοχο της Μerkel, καγκελάριο Olaf Scholz, για τη συμπεριφορά του στην χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden στον Λευκό Οίκο. «Αν κοιτούσες τον ηγέτη, τον νέο ηγέτη της Γερμανίας, κοιτούσε τον Biden όπως για ποιο πράγμα μιλάς; Δεν το σχολίασε καν», συνέχισε ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος υποδεχόμενος, για πρώτη φορά, στον Λευκό Οίκο τον καγκελάριο της Γερμανίας τόνισε πως ΗΠΑ και Γερμανία «ενεργούν από κοινού» απέναντι στην «επιθετικότητα» της Ρωσίας στην Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης