Διεθνή

Καθολική άρση περιορισμών στη Βρετανία - 21η Φεβρουαρίου η μέρα της «λευτεριάς»

Καθολική άρση περιορισμών στη Βρετανία - 21η Φεβρουαρίου η μέρα της «λευτεριάς»

Ο κορωνοϊός παραμένει επικίνδυνος, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σε πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων θα προχωρήσει η Αγγλία την 21η Φεβρουαρίου, ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι είχε εξαγγελθεί, ανακοίνωσε χθες ο Μπόρις Τζόνσον στην Ώρα του Πρωθυπουργού στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Μεταξύ των μέτρων που αίρονται είναι και η υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα έπειτα από θετική διάγνωση για COVID-19, απόφαση για την οποία ήδη ακούγονται αντιρρήσεις από την επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Μπόρις Τζόνσον δεν είχε συμβουλευθεί τις επιστημονικές επιτροπές προτού ανακοινώσει την πρόωρη άρση των περιορισμών και πολιτικοί αναλυτές την αποδίδουν σε «πολιτικά παιχνίδια». Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης προσβλήθηκαν από κορωνοϊό 400 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα καταγράφηκαν 100 εκατομμύρια νέα κρούσματα.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ ανακοίνωσε χθες την άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, κίνηση στην οποία προχώρησαν και αρκετές άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης