Ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι 7 Μαρτίου η υποβολή προσφορών για την προεπιλογή του διαγωνισμού των Έξυπνων Μετρητών

ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι 7 Μαρτίου η υποβολή προσφορών για την προεπιλογή του διαγωνισμού των Έξυπνων Μετρητών
Ο σχεδιασμός για την διενέργεια του διαγωνισμού
H 7η Μαρτίου του 2022 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών, όσον αφορά την προεπιλογή, στον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους Έξυπνους Μετρητές.
Ο στόχος είναι να προεπιλεγούν 6 υποψήφιοι και ο κατώτατος αρθιμός για να συνεχιστεί η διαγωνιστικη διαδικασία θα είναι 4.
Η υλοποίηση του διαγωνισμού είναι σημαντικό βήμα καθώς αποτυπώνει την βούληση της δίοικησης αλλά και της μητρικής ΔΕΗ να προχωρήσει ένας διαγωνισμός, ο οποίος μέσω της άμεσης και ακριβούς ενημέρωσής θα παράσχει μελλοντικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον καταναλωτή, θα εξασφαλίσει την δραστική μείωση των ρευματοκλοπών και του κόστους λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου και θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του διαγωνισμού, αφού οι προεπιλεγέντες λάβουν το αναλυτικό τεύχος της διαδικασίας προς διαπραγμάτευση και έχοντας υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας, θα ακολουθήσει η πρόσκληση υποβολής προσφορών για την β΄φάση. Αυτή θα περιλαμβάνει διαπραγμάτευση με δημοσίευση της διαγωνιστικής διαδικασίας που θα αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό πεδίου, τα AMI Sysytem και MDM System.

Τα κριτήρια αξιολόγησης

Τα κριτήρια αξιολόγησης των προσφορών θα είναι τα ακόλουθα:
Για την αξιολόγηση του MDM  ως μέρους της συνολικής αξιολόγησης για την ανάθεση του πρώτου Προϊόντος στους εως και τρεις Προμηθευτές.
Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί σε 2 στάδια σύμφωνα μετα παρακάτω:

- Στην κατηγορία συνολικού κόστους 30% για τις αρχικές προσφορές και 60% για τις οριστικές.
- Για την κάλυψη των συμβατικών απαιτήσεων  10% για τις αρχικές και 5% γις τις οριστικές.
-Για την προτεινόμενη προσέγγιση υπολοποίησης του έργου 20% αρχική προσφορά και 5% οριστική.
- Για την Λύση 38%  και 29% αντίστοιχα
- Για την ποιότητα και το περιβάλλον 2% και 1% αντίστοιχα.

Το MDM System θα ανατεθεί σε έναν από τους εως και τρεις προμηθευτές με βάση τα εξής κριτήρια:
Τα κριτήρια ανεξάρτητα των αρχικών ή των οριστικών προσφορών θα είναι 70% συντελεστής βαρύτητας για την Λύση και 30% για το Συνολκό κόστος κτήσης.

Το Συνολικό Κόστος Κτήσης θα είναι βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών και αφορά το κόστος του Εξοπολισμού Πεδίου, του AMI Sysytem (Προϊόν 1) και του MDM System (Προϊόν 2). Το Συνολικό Κόστος ορίζεται σαν Τotal Cost of Ownership - TCO.

Oι βασικές παραδοχές που θα χρησιμοποιηθούν αναφέρονται ως εξης:

-  Ο χρόνος ζωής του Εξοπολισμού Πεδίου είναι 15 έτη
- Η υλοποίηση και η ενοποίηση των συστημάτων ξεκινά το 2022
- Η εγκατάσταση του Εξοπλισμού στο δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ ξεκινά το 2023 και ολοκληρώνεται το 2030
- Η διάρκεια ζωής της AMI Solution λήγει σε 15 έτη από την εγκατάσταση του πρώτου εξοπολισμού πεδίου στο δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή το 2038.

Πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο αλλά κομβικό διαγωνισμό που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του σημερινού ΔΕΔΔΗΕ, προσθέτοντας σημαντικές ωφέλεις στην μητρική αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης