Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 11,7 δις. δολ. εκτοξεύθηκαν τα καθαρά κέρδη της Rosneft

Στα 11,7 δις. δολ. εκτοξεύθηκαν τα καθαρά κέρδη της Rosneft

 Κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών τα αποτελέσματα

 

Τα καθαρά κέρδη του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Rosneft εκτινάχθηκαν στα 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια (883 δισεκατομμύρια ρούβλια) πέρυσι, καθώς η ζήτηση ανέκαμψε από το πλήγμα της πανδημίας το 2020, αλλά η ανάκαμψη ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο.

Η τιμή της μετοχής της υποχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η εξαπλάσια αύξηση των κερδών ήταν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ρούβλια με αποτέλεσμα οι μετοχές της Rosneft να υποωρήσουν κατά 1,3% στα 562,50 ρούβλια στις αρχές του εμπορίου της Μόσχας.
Ωστόσο, οι μετοχές εξακολουθούσαν να έχουν καλύτερη απόδοση στο ρωσικό χρηματιστήριο, το οποίο πλήττεται από ευρύτερες γεωπολιτικές ανησυχίες.

Τα κέρδη των παγκόσμιων ενεργειακών εταιρειών ανέκαμψαν από την απότομη πτώση το 2020, όταν αεροπλάνα και αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν λόγω των lockdown με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19.
Οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έφτασαν επίσης τα υψηλά πολλών ετών πέρυσι καθώς η ζήτηση ανέκαμψε.

Η Rosneft, στην οποία η BP κατέχει μερίδιο 19,75%, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα ανέκαμψαν μετά από πτώση 80% το 2020. Αναθεώρησε τον απολογισμό της για το 2020 σε 132 δισεκατομμύρια ρούβλια από 147 δισεκατομμύρια που είχε αρχικά αναφερθεί.
Η BP αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι ανέκαμψε σε ετήσια κέρδη 12,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από μια μεγάλη απώλεια το 2020.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι θα ήθελαν να ακούσουν μια ενημέρωση για το γιγάντιο πετρελαϊκό έργο Vostok της Rosneft, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη μεταφορά πετρελαίου μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας στην Αρκτική το 2024.

Η εταιρεία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, δήλωσε ότι η μέση παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνώματος αερίου αυξήθηκε κατά 2,3% στα 3,91 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης