Παρενέργειες

Νεο - λαϊκισμός: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει για το ρεύμα

Νεο - λαϊκισμός: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει για το ρεύμα
Ο,τι φτάνουν λένε στα πάνελς για την αντιμετώπιση του κόστους του ρεύματος και κάνουν αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς.
Από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ακούστηκε το εξης: Eπειδή πούλησε μετοχές της ΔΕΗ το κράτος δεν θα μπορεί να πάρει τις αποφάσεις με την ίδια ευχέρεια (τι εννοούσε ακριβώς;). Η βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι επίσης το γνωστό παραμύθι, ενώ το κόστος των λιγνιτικών ήταν απαγορευτικό πριν δημιουργηθούν οι στρεβλώσεις λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών και οι διαθέσιμες μονάδες τώρα λειτουργούν κανονικά με τον λιγνίτη να έχει σταθερά ένα μερίδιο 10-15% κάθε μέρα.

Και το άλλο παραμύθι είναι το εισαγόμενο φυσικό αέριο, λες και δεν είναι εδραιωμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως το καύσιμο - γέφυρα και ετοιμάζονται μεγάλες επενδύσεις από την ΔΕΗ και Ιδιωτικούς ομίλους στην Ελλάδα, αλλά και στην ίδια την Γερμανία. Δηλαδή για να ήμασταν καλά έπρεπε να να χρησιμοποιούμε ακόμα λιγνίτες - ΔΕΗ ζημιές 1 δισ το 2019 - και να έχουμε πατήσει ένα κουμπί για να έχουμε άφθονη φθηνή ανανεώσιμη ενέργεια. Που τα πουλάτε αυτά;

Οι γνωστοί κλακαδόροι πυροδοτούν με τις ατάκες, ότι τάχα γίνονται καπνός οι επιδοτήσεις, που μπορεί να συμβαίνει κατά περιπτώσεις και εκεί όπου ακόμα δεν έχουν συνυπολογιστεί , αλλά δεν είναι ο γενικός κανόνας. Άθλος της Μαρίας Σπυράκη να προσπαθήσει και να βάλει το θέμα της ρήτρας στην σωστή του βάση.
Σημειωτέον ότι το ΚΙΝΑΛ είχε θέσει το θέμα κλειδί, την εφαρομή των ρητρών στην βουλή, θέμα το οποίο και ελέγχει τώρα η ΡΑΕ κατόπιν εντολής του ΥΠΕΝ.

Και άλλα βέβαια διαρθρωτικά.... γιατί η υπόθεση θα έχει και συνέχεια.
Κατά τα άλλα το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, παγώστε τα τιμολόγια, καταστρέψτε δηλαδή εκ νέου την ΔΕΗ με ζημιές... και παραδώστε την ενέργεια στις ιδιωτικές εταιρίες.
Αυτό σημαίνει, αυτό που λένε. Γιατί βέβαια φρόντισαν να ξεχάσουν το πρόγραμμα των σταθερών τιμολογίων που προσέφερε η ΔΕΗ στους καταναλωτές.

www.worldenergynews.rg

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης