Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ακραία σενάρια για την ενεργειακή επάρκεια εξετάστηκαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Ακραία σενάρια για την ενεργειακή επάρκεια εξετάστηκαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό
Σκρέκας, Στάσσης, Ξιφαράς, Δαγούμας ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων στην σύσκεψη

Ακραία σενάρια πολέμου αλλά και διακοπής ροών φυσικού αερίου εξετάστηκαν στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου με την παρουσία Κ. Σκρέκα, Κ. Ξιφαρά (ΔΕΠΑ), Γ. Στάσση (ΔΕΗ) και Αθ. Δαγούμα (ΡΑΕ).

Τα σενάρια προέβλεψαν την πολεμική εμπλοκή αλλά και τη διακοπή των ροών, οπότε και προσμετρήθηκε ότι για τον μήνα Φεβρουάριο τα υπάρχοντα αποθέματα σε συνδυασμό με τις ροές από το Αζερμπαϊτζάν θα καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες.

Εάν οι εμπλοκές διαρκέσουν, η ΔΕΗ θα πρέπει να κινητοποιήσει τις μονάδες πετρελαίου και τις λιγνιτικές μονάδες, που αυτή τι στιγμή δεν λειτουργούν λόγω αυξημένου κόστους για την επανέναρξή τους.

Αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια με στόχο την ασφάλεια της τροφοδοσίας της Ελλάδας σε φυσικό αέριο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας του ΕΜΠ Παντελής Κάπρος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης