Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Biden με Macron - Ποια η κοινή γραμμή τους

Επικοινωνία Biden με Macron - Ποια η κοινή γραμμή τους
Oι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τρέχουσες διπλωματικές και αποτρεπτικές προσπάθειες σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας είχαν χθες Τρίτη (15/2) μία νέα τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την ουκρανική κρίση, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν για τις πρόσφατες επαφές που είχαν με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας και επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους σε διπλωματική επίλυση της κρίσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τρέχουσες διπλωματικές και αποτρεπτικές προσπάθειες σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, ως απάντηση στη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Υπογράμμισαν επίσης την ετοιμότητά τους να επιβάλουν σοβαρές συνέπειες και να ενισχύσουν την άμυνα στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ακόμη και αν ο πρόεδρος Πούτιν αποφασίσει να μην εισβάλει στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης