Ενέργεια

Volkswagen: Πώς η ηλεκτροκίνηση «συμβάλλει» στην περικοπή της παραγωγής οχημάτων - Τι είπε ο Diess

Volkswagen: Πώς η ηλεκτροκίνηση «συμβάλλει» στην περικοπή της παραγωγής οχημάτων - Τι είπε ο Diess
Η VW στοχεύσει στο να φτιάξει μια νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνησης στο Βόλφσμπουργκ, με στόχο την παραγωγή 250.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων ετησίως

Για κίνδυνο περικοπών στην παραγωγή οχημάτων του εργοστασίου της εταιρείας στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ, έκανε λόγο ο CEO του Ομίλου, Herbert Diess , ελέω της στροφής στην ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ενώ η VW έχει σημειώσει πρόοδο στη διαχείριση της παγκόσμιας κρίσης chip, η κατάσταση στα κεντρικά της γραφεία στη Γερμανία παραμένει προκλητική, δήλωσε ο Diess τη Δευτέρα (14/2) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου εργαζομένων της εταιρείας.

Μιλώντας σε εργαζόμενους του εργοστασίου, ο Diess έκανε λόγο για σημαντικές επιπτώσεις της έλλειψης ημιαγωγών στη λειτουργία του εργοστασίου και ανέφερε πως θα υπάρξουν αναδιαρθρώσεις στην παραγωγή, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

To μήνυμα και το σχέδιο

«Το εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κατάσταση των ημιαγωγών. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητες οι προσαρμογές της παραγωγικής ικανότητας, επίσης μεσοπρόθεσμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Diess.

Οι συζητήσεις σχετικά με το πώς να κρατηθεί το εργοστάσιο ανταγωνιστικό ως προς την στροφή στην ηλεκτροκίνηση και αυτοκίνητα με μπαταρίες έχει προκαλέσει εντάσεις στο εσωτερικό του Ομίλου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος τον Νοέμβριο άφησε να εννοηθεί πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας για να συμβαδίσει με την Tesla Inc. καθώς ο ηγέτης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στο πρώτο του ευρωπαϊκό εργοστάσιο κοντά στο Βερολίνο φέτος.

Η VW στοχεύσει στο να φτιάξει μια νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνησης στο Βόλφσμπουργκ, με στόχο την παραγωγή 250.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης