Ενέργεια

Πράσινο φως Ευρωδικαστηρίου να κοπούν κονδύλια σε Πολωνία, Ουγγαρία

Πράσινο φως Ευρωδικαστηρίου να κοπούν κονδύλια σε Πολωνία, Ουγγαρία
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Πολωνίας και της Ουγγαρίας προκειμένου να ακυρωθεί ο μηχανισμός

Η Ουγγαρία επέκρινε την σήμερα (16/2) την απόφαση ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ σχετικά με έναν μηχανισμό που επιτρέπει στις Βρυξέλλες να περικόψουν τη χρηματοδότηση σε κράτη μέλη που αψηφούν τα δημοκρατικά πρότυπα, λέγοντας ότι είχε «πολιτικά κίνητρα».

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Πολωνίας και της Ουγγαρίας προκειμένου να ακυρωθεί ο μηχανισμός, ανοίγοντας την πόρτα στην κοπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη χρηματοδότησή τους.

«Η απόφαση είναι ζωντανή απόδειξη ότι οι Βρυξέλλες κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους», δήλωσε σε ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός δικαιοσύνης της Ουγγαρίας Γιουντίτ Βάργκα.

«Το Δικαστήριο της Ένωσης έκρινε βασισμένο σε πολιτικά κίνητρα λόγω του Νόμου για την Προστασία των Παιδιών!», είπε, αναφερόμενη στη νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι και απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους.

«Αυτή είναι άλλη μια πίεση εναντίον της χώρας μας μόνο και μόνο επειδή υιοθετήσαμε τον δικό μας νόμο για την προστασία των παιδιών το περασμένο καλοκαίρι», είπε.

Στην ίδια γραμμή και η Πολωνία. «Σήμερα πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτήν την επίθεση εναντίον μας κυριαρχία. Η Πολωνία πρέπει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία της από τον εκβιασμό που στοχεύει να μας αφαιρέσει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Σεμπάστιαν Καλέτα στο Twitter.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης