Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Νέο ρεκόρ στη ζήτηση καυσίμων

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Νέο ρεκόρ στη ζήτηση καυσίμων

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Φεβρουαρίου στα 411,5 εκατ. βαρέλια,

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που στον βασικό κόμβο του Cushing υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2018, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ( ΕΙΑ).

Τα αποθέματα καυσίμων μειώθηκαν και η ζήτηση ξεπέρασε το ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, με το συνολικό προϊόν να φθάνει σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων κατά μέσο όρο 22,1 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.

Η οικονομία των ΗΠΑ έχει ανακάμψει γρήγορα από την ύφεση που προκάλεσε ο κορωνοϊός, ενισχύοντας τη ζήτηση για καύσιμα.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Φεβρουαρίου στα 411,5 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών. Ωστόσο, τα αποθέματα αργού στον κόμβο αποθήκευσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια στα 25,8 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σημεία παράδοσης

Η σημασία του Cushing για την αγορά έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι παραγωγοί στέλνουν περισσότερα αποθέματα στον Κόλπο των ΗΠΑ για εξαγωγή, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό καθώς είναι το σημείο παράδοσης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού των ΗΠΑ.

Οι ροές διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 675.000 bpd την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες στο 85,3% της δυναμικότητας καθώς αυτές οι εγκαταστάσεις αρχίζουν να περνούν στην περίοδο συντήρησης.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 550.000 βαρελιών. Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια.


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης