Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,09% για τον S&P και 0,7% για τον energy sector, απώλειες 0,11% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,09% για τον S&P και 0,7% για τον energy sector, απώλειες 0,11% για τον  Nasdaq

Ο Dow Jones έχασε 53 μονάδες

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη με τον S&P 500 να κινείται σταθεροποιητικά στις ασταθείς συναλλαγές την Τετάρτη, καθώς στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρέθηκε η τελευταία ενημέρωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η κατάσταση της στρατιωτικής συσσώρευσης της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones έχασε 53 μονάδες, ή 0,15% στις 34,935 μονάδες, αφού στα χαμηλά του έφθασε να χάνει πάνω από 300 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,09% στις 4,475 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,78% στις 519,42 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,11% στις 14,124 μονάδες



wall1_5.JPG

Οι σημαντικότεροι δείκτες περιόρισαν τις απώλειές τους μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιανουάριο καθώς δεν φαίνεται ότι η Fed θα κινηθεί ταχύτερα από ό,τι ήδη αναμενόταν ως προς την αύξηση των επιτοκίων.
Τα πρακτικά επιβεβαίωσαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια και να αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της «σύντομα».
«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι, εάν ο πληθωρισμός δεν μειωθεί όπως αναμένουν, θα ήταν σκόπιμο για την Επιτροπή να καταργήσει τη ρύθμιση της πολιτικής με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμένουν επί του παρόντος», αναφέρουν τα πρακτικά.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,8% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Census Bureau την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι οι πωλήσεις θα αυξάνονταν 2,1% τον Ιανουάριο μετά από πτώση 1,9% τον Δεκέμβριο.

wall2_7.JPG

Η ViacomCBS ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος στον S&P 500 την Τετάρτη, με τις μετοχές να υποχωρούν περισσότερο από 19% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετονομάζεται σε Paramount Global. Η εταιρεία ανέφερε επίσης χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη. Οι μετοχές της μητρικής του Facebook, Meta Platforms υποχώρησαν περισσότερο από 2% .

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι συγκεντρώνει στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα. Αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα πέταξαν κοντά το ένα στο άλλο το Σαββατοκύριακο, ανέφερε η Wall Street Journal.

Οι τιμές της ενέργειας, οι οποίες ήταν ευαίσθητες στις ειδήσεις, κινήθηκαν απότομα υψηλότερα την Τετάρτη, με το φυσικό αέριο να αυξάνεται περισσότερο από 8% και τις τιμές του πετρελαίου να αυξάνονται περισσότερο από 1%.Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe - γνωστός ως «μετρητής φόβου» της Wall Street - ήταν περίπου στο 25.
Η Devon Energy, η Schlumberger και η Baker Hughes ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον S&P 500.

To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκτησαν μέρος των απωλειών την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με την πιθανή απόσυρση ορισμένων ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία εν μέσω στενών παγκόσμιων προμηθειών και ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων.

Περί τις 22:55 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,24% στα 92,12 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο 1,66%, στα 94,83 δολάρια νωρίτερα έχοντας υποχωρήσει 3,3% τη νύχτα μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας για μερική απόσυρση των στρατευμάτων της.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 1,31% στα 90,86 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο 1,74% στα 93,66 δολ. το βαρέλι νωρίτερα, αφού το συμβόλαιο έληξε τη συνεδρίαση της Τρίτης με πτώση 3,6%.

Και τα δύο έφτασαν τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, με το Brent να αγγίζει τα 96,78 δολάρια και το WTI να φτάνει τα 95,82 δολάρια.
Η τιμή του Brent εκτινάχθηκε 50% το 2021, ενώ το WTI αυξήθηκε κατά περίπου 60% ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας ανάκαμψη της ζήτησης από την πανδημία.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης