Διεθνή

Ουκρανία: Αναφορές για ανταλλαγή πυρών μεταξύ ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών

Ουκρανία: Αναφορές για ανταλλαγή πυρών μεταξύ ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών

Κατηγορείται ο ουκρανικός στρατός για απόπειρα ενεργού δραστηριότητας εναντίον των γραμμών των αυτονομιστών, ενώ φέρεται να υπήρξε ανταλλαγή πυρών

Όξυνση της κατάστασης παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην Ανατολική Ουκρανία μετά από αναφορές για ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την τοπική διοίκηση του Ντονιέτσκ ανακοινώθηκε ξαφνική όξυνση της κατάστασης εν μέσω κατηγοριών των ΗΠΑ ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν αποχωρήσει από τις θέσεις τους αλλά αντιθέτως ενισχύονται.

Από τους αυτονομιστές, κατηγορείται ο ουκρανικός στρατός για απόπειρα ενεργού δραστηριότητας εναντίον των γραμμών των αυτονομιστών, ενώ φέρεται να υπήρξε ανταλλαγή πυρών.

Στο μεταξύ, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως η Ρωσία «αύξησε» την παρουσία δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία κατά τουλάχιστον «7.000 στρατιωτικούς», χαρακτηρίζοντας «ψευδή» την ανακοίνωση της Μόσχας πως προχώρησε στην απόσυρση κάποιων δυνάμεων.

«Χθες οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως απέσυραν στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Γνωρίζουμε τώρα ότι αυτό είναι ψευδές. Στην πραγματικότητα έχουμε πλέον επιβεβαιώσει ότι τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία αύξησε την παρουσία της κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων κατά ως και 7.000 στρατιωτικούς, ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν σήμερα», επέμεινε ο ίδιος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε δημοσιογράφους.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης