Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόλτενμπεργκ: Ανησυχούμε ότι η Ρωσία αναζητεί πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία

Στόλτενμπεργκ: Ανησυχούμε ότι η Ρωσία αναζητεί πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία
Δεν υπάρχει ακόμη σαφήνεια, καμία βεβαιότητα, σχετικά με τις ρωσικές προθέσεις. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας

Την ανησυχία του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία προσπαθεί να βρει πρόσχημα για να επιτεθεί στην Ουκρανία εξέφρασε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ στη σκιά της έντασης στο Ντονμπάς.

Ο Στόλτενμπεργκ αποκάλυψε ότι το ΝΑΤΟ έχει πληροφορίες ότι η Ρωσία προσπαθεί να οργανώσει μια προβοκάτσια, και επανέλαβε ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να ανησυχούν, καθώς δεν έχουν δει ακόμη σημάδια απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων που περικυκλώνουν τα ουκρανικά σύνορα.

«Ανησυχούμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει πρόσχημα για επίθεση κατά της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει ακόμη σαφήνεια, καμία βεβαιότητα, σχετικά με τις ρωσικές προθέσεις. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί» ξεκαθάρισε, αλλά πρόσθεσε:

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δύναμη που έχουμε δει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες γύρω από την Ουκρανία. Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί Ρώσοι πράκτορες που δρουν στην Ουκρανία».

«Έχουμε δει προσπάθειες να παρουσιαστεί ένα πρόσχημα για να δοθεί μια δικαιολογία για την εισβολή στην Ουκρανία. Οπότε φυσικά αυτό είναι ανησυχητικό» σημείωσε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης