Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Alpha Finance: Έτος υπεραπόδοσης για το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2022 - Οι έξι κορυφαίες επιλογές στο ταμπλό

Alpha Finance: Έτος υπεραπόδοσης για το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2022 - Οι έξι κορυφαίες επιλογές στο ταμπλό
Η νέα χρονιά έχει να συναντήσει μεγάλες και θετικές προκλήσεις, σύμφωνα με την Alpha Finance
Νέος άνεμος πνέει στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τις προσδοκίες για επενδύσεις στο μέλλον να επηρεάζουν θετικά τις μετοχές, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει με ανάλυσή της η Alpha Finance.
Αυτά, όμως, μακροπρόθεσμα, γιατί βραχυπρόθεσμα ο πληθωρισμός και οι αυξημένες αποδόσεις στα ομόλογα εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους. 
Όπως αναφέρεται σχετικά, η ελληνική αγορά μετοχών μπορεί να επωφεληθεί από ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ άνω του μέσου όρου (περίπου 5% το 2022, με βάση τον Διοικητή της ΤτΕ) ) λόγω των αυξημένων ξένων επενδύσεων και του Τουρισμού, καθώς και της εξομάλυνσης των καταναλωτικών τάσεων.
 
Τα κεφάλαια που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης θα στηρίξουν την οικονομία - ιδίως μέσω επενδύσεων σε τομείς όπως η ψηφιοποίηση και η πράσινη μετάβαση, μεταξύ άλλων.
Σε αυτό το μακροοικονομικό περιβάλλον, λέει η Alpha Finance, θα υπάρξουν πολλές επενδυτικές κινήσεις, με το Δημόσιο να προσβλέπει σε επενδυτική βαθμίδα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση, πληθωρισμός και οικονομία αποτελούν απειλή τόσο για την ελληνική οικονομία όσο για την εγχώρια αγορά. 


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης