Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες 2,1% για S&P και 2,8% Nasdaq, 623 μονάδες κάτω ο Dow

Wall Street: Απώλειες 2,1% για S&P και  2,8% Nasdaq, 623 μονάδες κάτω ο Dow

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,09%

Σχετικά Άρθρα
Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και στα εταιρικά αποτελέσματα.


Ο Dow Jones υποχώρησε 623 μονάδες, ή 1,78% στις 34,311 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 2,12% στις 4,380 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,09% στις 518,83 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,88% στις 13,716 μονάδες.

O S&P διέσπασε τις 4450 μονάδες, τις 4.406 και ήλθε στις 4.380 με επόμενη ισχυρή στήριξη στις 4.360 - 65.
Η αιτία είναι η αναζωπύρωση του κινδύνου για πολεμική εμπλοκή, όπως την αναφέρει η αμερικανική πλευρά.

«Η αγορά όχι μόνο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά προσπαθεί επίσης να περιηγηθεί σε ένα ναρκοπέδιο κερδών», δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments.

Η συνεχιζόμενη ένταση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας συνέχισε να επηρεάζει το κλίμα της αγοράς. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε την Πέμπτη ότι η σύγκρουση έφτασε σε μια «κρίσιμη στιγμή» και ότι η Ρωσία κινείται προς «μια επικείμενη εισβολή». Η Ουκρανία κατηγόρησε τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι επιτέθηκαν σε χωριό κοντά στα σύνορα.
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η απειλή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «πολύ υψηλή», λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι μια επίθεση θα μπορούσε να συμβεί μέσα στις «επόμενες μέρες».

Το VanEck Russia το οποίο παρακολουθεί τις μετοχές εταιρειών που συνδέονται με τη χώρα, υποχώρησε περισσότερο από 4% την Πέμπτη.

Το sell-off σε μετοχές ήταν ευρείας βάσης, με την τεχνολογία να οδηγεί τον S&P 500 χαμηλότερα. Οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των βασικών καταναλωτικών προϊόντων — γνωστοί ως αμυντικοί κλάδοι που τείνουν να είναι σταθεροί ανεξάρτητα από την απόδοση της συνολικής αγοράς — διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες στην αγορά υποβάλλουν προσφορές για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν περισσότερο από 1% και η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς, η οποία κινείται αντιστρόφως από την τιμή, υποχώρησε κάτω από το 2%.

To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 2% την Πέμπτη, καθώς οι συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν εισήλθαν στο τελικό τους στάδιο, αλλά οι απώλειες περιορίστηκαν από τις αυξημένες εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης για την Ουκρανία.

Περί τις 22:58 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,85% στα 93,06 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) είχε απώλειες 2,03% στα 91,74 δολάρια το βαρέλι..

«Η αγορά πετρελαίου είναι κλειδωμένη σε μια διελκυστίνδα μεταξύ της ελάφρυνσης των ιρανικών κυρώσεων και των εντάσεων Ρωσίας-Ουκρανίας», δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM Oil.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται «στο μέσον των τελευταίων σταδίων» των έμμεσων συνομιλιών με το Ιράν, με στόχο τη διάσωση της συμφωνίας του 2015 που περιορίζει τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης