Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνα παιχνίδια στην ανατολική Ουκρανία - «Πάγος» από τη Ρωσία στη διπλωματική λύση

Επικίνδυνα παιχνίδια στην ανατολική Ουκρανία - «Πάγος» από τη Ρωσία στη διπλωματική λύση
Συνάντηση Blinken - Lavrov στις 24/2 - Τι λέει το Κρεμλίνο για το ενδεχόμενο συνάντησης Biden - Putin
Ραγδαία κλιμάκωση των συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους ρωσόφωνους αντάρτες καταγράφεται στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το γεωπολιτικό και διπλωματικό θρίλερ. 
 
 

Oι ηγέτες των ρωσόφιλων ανταρτών στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντόνετσκ ζήτησαν την επείγουσα στρατιωτική βοήθεια της Μόσχας, εν μέσω επιδείνωσης των βομβαρδισμών από τις ουκρανικές εθνικές δυνάμεις και καθώς οι μάχες κλιμακώνονται κατά μήκος της γραμμής επαφής.
Το πρακτορείο Interfax επικαλείται Ρώσους αξιωματούχους άμυνας που υποστηρίζουν ότι πέντε «δολιοφθορείς» σκοτώθηκαν από συνοριοφύλακες καθώς προσπάθησαν να εισέλθουν στο έδαφος της Ρωσίας.
Αν και λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι οχήματα του ουκρανικού στρατού επιχείρησαν να παραβιάσουν κυρίαρχο ρωσικό έδαφος.
«Μια μονάδα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας μαζί με μια μονάδα συνοριοφυλακής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας απέτρεψε μια ομάδα δολιοφθοράς να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το Ria Novosti, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, δύο οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος για να απομακρύνουν τους παραβάτες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης