Διεθνή

Ο Putin άνοιξε "παράθυρο" για την αναγνώριση των Donetsk και Luhansk εντός της ημέρας

Ο Putin άνοιξε
Σήμερα θα ληφθεί απόφαση για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Donetsk και Luhansk από το Κρεμλίνο, ανακοίνωσε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση ο Vladimir Putin.
Η απειλή για τη Ρωσία θα αυξηθεί σημαντικά εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τόνισε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας που συνεδρίασε εκτάκτως σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που μάλιστα μεταδόθηκε σε απευθείας από την τηλεόραση.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, τόνισε ακόμη ότι ο Γάλλος ομόλογός του Emmanouel Macron του ανέφερε ότι έχει υπάρξει αλλαγή στη στάση της Ουάσιγκτον όσον αφορά με τις ρωσικές απαιτήσεις ασφαλείας, αλλά ότι δεν ξέρει τι αφορά η αλλαγή αυτή, όπως μεταδίδει το Reuters.
Εν τω μεταξύ, για μια ακόμη φορά, ο Putin απέρριψε τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι μια δήλωσή τους πως η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί σύντομα στο ΝΑΤΟ θα ήταν παραχώρηση προς τη Ρωσία, επειδή η Συμμαχία δεν έτοιμη να το κάνει ούτως ή άλλως.
Ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με τον Putin, του ανέφερε επίσης ότι η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να εφαρμόσει την ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ, ενώ επεξεργάζεται και νέες ιδέες όσον αφορά τη διεξαγωγή εκλογών στις δύο αποσχισθείσες περιοχές του Donetsk και του Luhansk.
Κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών δηλώσεών του, πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να εξεταστεί η έκκληση των ηγετών των δύο αποσχισθέντων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία να αναγνωριστούν από τη Ρωσία ως ανεξάρτητες, εξέλιξη που θα εντείνει περισσότερο την ένταση με τη Δύση και το Κίεβο.
Οι δύο υποστηριζόμενες από το Κρεμλίνο περιοχές έχουν βρεθεί στο προσκήνιο λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, την οποία πυροδότησε η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Ουκρανία και οι φόβοι για επικείμενη ρωσική εισβολή στη χώρα, κάτι που η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης