Διεθνή

Ο Putin επιθετικός κατά Ουκρανίας, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - Εντολή στους στρατιώτες για είσοδο σε Ντονέτσκ και Λουνάνσκ

Ο Putin επιθετικός κατά Ουκρανίας, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - Εντολή στους στρατιώτες για είσοδο σε Ντονέτσκ και Λουνάνσκ
Αναγνώρισε  Ντονέτσκ και Λουνάνσκ - Έδωσε εντολή για είσοδο των Ρώσων στρατιωτών στα δύο κρατίδια με στόχο την προστασία των Ρωσώφωνων
To διάγγελμα Πούτιν υπήρξε ιδαίτερα επιθετικό απέναντι στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Μέσα από ιστορικές αναφορές και εγχρονισμούς κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ουκρανίας ότι είναι κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ και προσδιόρισε το ΝΑΤΟ ως απειλή για την Ρωσία λέγοντας ότι από τα ελεγχόμενα σημεία της Ουκρανίας,  τόμαχοκ μπορούν να εκτοξευχθούν στην Μόσχα.
Μεταξύ άλλων ανέφερε: Η Ουκρανία είναι μια αποικία των ΗΠΑ με ένα καθεστώς «μαριονέτα», κατήγγειλε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Πιο συγκεκριμένα, σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται για ακόμη μια ημέρα το ουκρανικό ζήτημα, με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να ρίχνει λάδι στη φωτιά αναγνωρίζοντας την  ανεξαρτητοποιήση των περιοχών Donetsk και Luhansk.
Μία τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ και ραγδαία κλιμάκωση της κρίσης. 
Ειδικότερα, ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα ουκρανικά σύνορα ενώπιον της έκτακτης συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το διάγγλεμα

«Η σύγχρονη Ουκρανία είναι κατασκεύασμα της Ρωσίας, των Μπολσεβίκων και των Κομμουνιστών, μετά την επανάσταση του 1917. Για τους εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ουκρανία κανείς δεν τους ρώτησε τίποτα. Η νίκη του 'κόκκινου' στρατού έδωσε εδάφη στην Ουκρανία που ανήκαν στην Γερμανία και την Πολωνία», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη του διαγγέλματος.

Στη συνέχεια έκανε μια ιστορική αναδρομή για την Σοβιετική Ένωση και τα εδάφη αυτά, λέγοντας πως: «Στις αρχές τις εγκαθίδρυσης της Σοβιετικής Ένωσης, οι Μπολσεβίκοι άρχισαν ένα καινούριο κράτος και ο Στάλιν και οι επόμενοι ηγέτες οικοδόμησαν την Σοβιετική Ένωση πάνω στην αρχή της αυτονομίας των εθνών. Αυτό μπήκε και στο σύνταγμα της Σοβιετικής Ένωσης.»

«Γιατί να κάνουμε τόσες παραχωρήσεις σε αυτούς που βρίσκονταν στα όρια της τσαρικής αυτοκρατορίας, στους οποίους αποδόθηκαν τεράστια εδάφη που δεν τους ανήκαν;» αναρωτήθηκε ενώ προσέθεσε ότι «τα αρχεία του Σοβιετικού Κράτους επιβεβαιώνουν ότι ο Λένιν παρέδωσε το Ντονμπάς στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας.»

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους Ουκρανούς ηγέτες, είπε: «Θέλετε να την απόσχιση; Λοιπόν, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό.»

«Οι Σοβιετικές Δημοκρατίες έχουν όλα τα δικαιώματα να ασκήσουν το καθεστώς αυτονομίας και κυριαρχίας και κάθε διάταξη της κάθε Σοβιετικής Δημοκρατίας θα μπορούσε να δώσει την εθνικότητα στους πολίτες της.»

«Δύο χρόνια πριν τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι Δημοκρατίες διεκδίκησαν την ανεξαρτησία τους και αυτό οδήγησε στην κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας. Τότε η Ρωσία ήταν σε δύσκολη θέση, δεν μπορούσε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.»

«Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία στήριξε την Ουκρανία και σεβάστηκε την εθνική της ανεξαρτησία. Έχουμε δώσει περίπου 250 δισ. στην Ουκρανία σε δάνεια. Αναλάβαμε και το χρέος της στο ΔΝΤ.»

«Οι Σοβιετικές Δημοκρατίες έπρεπε να αποκηρύξουν τα σοβιετικά περιουσιακά στοιχεία, όμως το Κίεβο δεν επικύρωσε τη συμφωνία, ούτε την εφάρμοσε. Όλα τα σοβιετικά περιουσιακά στοιχεία τα κράτησε για τον εαυτό του.»

Ρωσία και Ουκρανία

«Η Ρωσία παρόλα αυτά συνέχισε να αποδίδει όλα τα δικαιώματα και τις συμφωνίες στην Ουκρανία. Θυμάστε τον εκβιασμό των ουκρανικών αρχών όταν προσπάθησαν να κλέψουν το φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Από τα πρώτα βήματα, λοιπόν, διεκδίκησαν την αυτονομία τους αποκηρύσσοντας όλα όσα μας ένωναν.»

«Οι Ριζοσπάστες της Ουκρανίας προσπάθησαν να σφετεριστούν τη Δύση για να κρατήσουν τα κλοπιμαία.»

«Η Ουκρανία είναι μια χώρα διχασμένη. Έχασε το βιομηχανικό και ερευνητικό της δυναμικό. Αυτά πήγαν στα χέρια αυτών που την εκμεταλλεύονται. Έτσι είχαμε την κατάρρευση της ουκρανικής Δημοκρατίας, όχι μόνο από την Δύση, αλλά και από ένα δίκτυο ξένων συμβούλων που έχει εγκατασταθεί στην Ουκρανία και έχει παρεισφρήσει στην κυβέρνηση.»

«Θεωρούν ότι με την υποστήριξη της Δύσης θα μπορέσουν να αντιπαρατεθούν στη Ρωσία. Πρόσφατα ακούσαμε και δηλώσεις ότι θα ήθελε να δημιουργήσει και πυρηνικά όπλα. Είναι θέμα χρόνου να φτιάξουν τέτοια όπλα και να απειλούν τη Ρωσία, γιατί έχει προϊστορία. Θα φέρουν την Ευρώπη και τον κόσμο σε αποσταθεροποίηση.»

«Θέλουν να αυξήσουν το νατοϊκό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία, αν και το άρθρο 17 του συντάγματός της απαγορεύει την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων. Στο διεθνές δίκαιο λέει ότι μια χώρα δε μπορεί να ενισχύει την ασφάλειά της εις βάρος μιας γειτονικής χώρας.»

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα «θέατρο πολέμου». «Αμερικανικά drones βρίσκονται συνεχώς στην περιοχή και κατασκοπεύουν τη Ρωσία. Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας».

«Αμερικανικά έγγραφα παρουσιάζουν το στρατηγικό πλάνο για το δικαίωμα των προληπτικών επιθέσεων. Ο βασικός αντίπαλος του ΝΑΤΟ είναι η Ρωσία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Σύμφωνα με όσα είπε ο Πούτιν, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο ίδιος μίλησε στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πιθανής ένταξης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, και ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε ψυχρά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε, στο διάγγελμά του, ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας θέλουν όλα τα καλά από τη Ρωσία χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση.

Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για κλοπή ρωσικού φυσικού αερίου κατά το παρελθόν, για τη χρήση της ενέργειας ώστε να εκβιάσει τη Ρωσία.

Ο Πούτιν κατήγγειλε την αύξηση των νεοναζί, όπως τους αποκάλεσε, στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία δεν είχε ποτέ την παράδοση ενός γνήσιου κράτους, δήλωσε.

Η κατάρρευση το 1991 της Σοβιετικής Ένωσης βρήκε τη Ρωσία κατακλεμμένη και την έθεσε σε δύσκολη θέση.

Ουκρανία : Η  χώρα της διαφθοράς

Οι ουκρανικές αρχές έχουν μολυνθεί από τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς
, δήλωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο πρόεδρος της Ρωσίας, προσθέτοντας πως η Ουκρανία δεν κατάφερε να επιτύχει μια σταθερή κρατική υπόσταση και χρειάστηκε, επομένως, να στηριχθεί σε ξένες χώρες, όπως τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία διοικείται από ξένες δυνάμεις κι αυτό επηρεάζει όλα τα επίπεδα των αρχών.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως οι «κενές» υποσχέσεις του δυτικού πολιτισμού συνοδεύονται από τη διαφθορά που ανθίζει, τη φτώχεια και μια βιομηχανία στο χείλος της διάλυσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία έχει περιθωριοποιηθεί, ενώ κατήγγειλε ότι το Κίεβο προετοιμάζεται να «εκτελέσει» τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία.

Η Ουκρανία είναι μια αποικία των ΗΠΑ με ένα καθεστώς «μαριονέτα», κατήγγειλε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Εξάλλου, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών βοηθούν την Ουκρανία να διαπράττει εγκλήματα.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να κατασκευάσει τα δικά της πυρηνικά όπλα, λέει ο Πούτιν κι αν η Ουκρανία αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, η συνολική κατάσταση θα αλλάξει δραστικά, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε πως τα πυρηνικά όπλα ισοδυναμούν με προετοιμασία επίθεσης εναντίον της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει. Ακόμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, όπως έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Πηγή: bankingnews.gr, iefimerida.gr, skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης