Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 2,2% πάνω ο S&P, +2,7% ο energy sector, +1,6% ο Nasdaq, 834 μονάδες κέρδισε ο Dow

Wall Street: 2,2% πάνω ο S&P, +2,7% ο energy sector, +1,6% ο Nasdaq, 834 μονάδες κέρδισε ο Dow
Οι επενδυτές  αξιολογούν τους κινδύνους της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

 

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αξιολογούν τους οικονομικούς κινδύνους που απορρέουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Ο Dow Jones κέρδισε 834 μονάδες ή 2,51% στις 34,058 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 2,24% στις 4,384 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,73% στις 521,52 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,64% στις 13,694 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Dow κατέγραψε μια πτώση άνω των 800 μονάδων για να κλείσει υψηλότερα.

«Οι επενδυτές που ανέμεναν αυξημένη αστάθεια το 2022 ήρθαν γρήγορα στην αγορά και βλέπετε τη συνέχεια σήμερα», δήλωσε ο Jeff Kilburg, επικεφαλής επενδύσεων της Sanctuary Wealth. «Ήμασταν σε κατάσταση υπερπώλησης. Υπήρξε μια υπερβολική αντίδραση στις αγορές μετοχών στην κρίση της Ουκρανίας».
Για την εβδομάδα, ο Dow είναι οριακά χαμηλότερος, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq είναι θετικοί.

Οι μετοχές της Johnson & Johnson και της 3M ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι του Dow την Παρασκευή, κερδίζοντας πάνω από 4% η καθεμία. Οι μετοχές της Etsy ηγήθηκαν του S&P 500 σημειώνοντας άνοδο περίπου 15% μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα της διαδικτυακής αγοράς που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι μετοχές της Beyond Meat υποχώρησαν περισσότερο από 8% μετά από μια απογοητευτική ανακοίνωση κερδών. Οι μετοχές της Foot Locker υποχώρησαν περίπου 30% αφού ο λιανοπωλητής είπε ότι οι πωλήσεις του 2022 θα υποχωρήσουνκαθώς αναμένει να πουλήσει λιγότερα προϊόντα Nike.
Το κλίμα στην αγορά ενισχύθηκε την Παρασκευή, αφού το Κρεμλίνο φέρεται να είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν την πρωτεύουσα του Κιέβου, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Η πρωτεύουσα χτυπήθηκε από «φρικτές ρωσικές ρουκέτες», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν για την επιβολή κυρώσεων σε κάθε ευρωπαϊκό περιουσιακό στοιχείο που κατέχει ο Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Δεν είναι σαφές εάν ο Πούτιν ή ο Λαβρόφ διαθέτουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη ένα κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε μια ευρεία προσπάθεια να απομονώσει τη Μόσχα από την παγκόσμια οικονομία.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο βασικός δείκτης τιμών δαπανών κατανάλωσης, ο κύριος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve, αυξήθηκε κατά 5,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου.

Ο Nasdaq εξακολουθεί να βρίσκεται σε διόρθωση, ή να υποχωρεί περισσότερο από 10% από το υψηλό ρεκόρ του. Ο Dow και ο S&P 500 βρίσκονται λίγο έξω από την περιοχή διόρθωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης