Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για Nasdaq και 2,5% για S&P energy sector - Απώλειες 0,2% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,4% για Nasdaq και 2,5% για S&P energy sector - Απώλειες 0,2% για τον S&P

Υποχώρηση 168 μονάδων μονάδων για τον Dow

 

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας σειράς κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.


Ο Dow Jones υποχώρησε 168 μονάδες ή περίπου 0,5% στις 33,890 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,25% στις 4,373 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,57% στις 534,95 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,41% στις 13,751 μονάδες

Η αγορά κινήθηκε εν μέσω αναταραχής για τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κρατήσει βασικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου. Αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες διεξήγαγαν γύρο διαπραγματεύσεων κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας τη Δευτέρα.

«Ο πόλεμος είναι ουσιαστικά ένα περιβάλλον «απο- κίνδυνου» για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές μετακινούνται σε κρατικά ομόλογα και άλλα «ασφαλή καταφύγια» μέχρις ότου τιμολογηθεί κάποιο είδος συμπεράσματος.. Τα πάντα σχετικά με αυτό είναι άνευ προηγουμένου. Το μόνο λογικό πράγμα που μπορούμε να πούμε για τις μετοχές είναι να περιμένουμε ότι η αστάθεια θα συνεχίσει να εκκρεμεί επίλυση», δήλωσε ο Tavis McCourt, στρατηγικός αναλυτής του Raymond Jame.

Οι μετοχές στον τομέα της άμυνας όπως η Lockheed Martin και η Northrop Grumman σημείωσαν άνοδο 4,5% και 5,8%, αντίστοιχα. Οι μετοχές της κυβερνοασφάλειας είχαν επίσης καλύτερες επιδόσεις, με το Crowdstrike να σημειώνει άλμα 5%, συμβάλλοντας στον περιορισμό των απωλειών για τον Nasdaq.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης