Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,59% για τον Nasdaq και 1,55% για τον S&P - Άνοδος 1,03% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,59% για τον Nasdaq και 1,55% για τον S&P - Άνοδος 1,03% για τον energy sector

598 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες την Τρίτη στη Wall Street, την πρώτη ημέρα του Μαρτίου, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν και οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τις μάχες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Dow Jones  υποχώρησε 598 μονάδες ή 1,77% στις 33,3293 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,55% στις 4,306 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,03% στις 540,46 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,59% στις 13,532 μονάδες.

wall1_7.JPG

Η πτώση των μετοχών ξεκίνησε καθώς οι δορυφορικές κάμερες κατέγραψαν μια συνοδεία ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων που κατευθυνόταν προς το Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας ώθησε τις τιμές της ενέργειας υψηλότερα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate εκτινάχθηκαν 8% την Τρίτη, ξεπερνώντας τα 106 δολάρια το βαρέλι και φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.
Οι τιμές του σιταριού αυξήθηκαν επίσης την Τρίτη. Η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων ενίσχυσε τους φόβους για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι χρηματοοικονομικές μετοχές κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες της ημέρας, με την Bank of America να υποχωρεί 3,6%, τη Wells Fargo με 5% και την Charles Schwab να υποχωρεί περισσότερο από 6%. Οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν τα τραπεζικά κέρδη, ενώ η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη και οι κυρώσεις στη Ρωσία ανησυχούν ορισμένους επενδυτές που βλέπουν γι αναστάτωση στις πιστωτικές αγορές.

Αν και οι περισσότερες τράπεζες των ΗΠΑ έχουν μικρή άμεση έκθεση σε ρωσικές εταιρείες, δεν είναι σαφές πώς οι κυρώσεις στο ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες και, με τη σειρά τους, τις ΗΠΑ, δήλωσε ο διευθυντής έρευνας μετοχών της CFRA, Ken Leon, στο CNBC.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν ως επί το πλείστον χαμηλότερες, με το 10ετές ομόλογο αναφοράς να βρίσκεται στο 1,7%.

wall2_11.JPG


Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι ολοκλήρωσαν έναν κρίσιμο γύρο συνομιλιών τη Δευτέρα και βαριές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους πλήττουν τη ρωσική οικονομία και την κεντρική τράπεζα. Οι μεγάλες εταιρείες τηρούν τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, με τη Mastercard και τη Visa να αποκλείουν τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τα δίκτυά τους.

Το VanEck Russia ETF, το οποίο βυθίστηκε 30% τη Δευτέρα, ακόμη και όταν οι αγορές στη χώρα αυτή ήταν κλειστές, υποχώρησε κατά 18% την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης