Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Οικονόμου: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δικαιώνουν τις επιλογές μας

Οικονόμου: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δικαιώνουν τις επιλογές μας
Αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο κ. Οικονόμου είπε ότι υπάρχει ανησυχία από τις επιτώσεις της κατάστασης στην Ουκρανία
Οι διεθνείς εξελίξεις δικαιώνουν τις επιλογές της χώρας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε ότι η αντίδραση τόσο της Ελλάδας όσο και όλων των Ευρωπαίων στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Ρωσία και συνιστά έμπρακτη στήριξη στον λαό της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα ενώνει τις δυνάμεις της με τους εταίρους και συμμάχους της, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «οι πολιτικές ενίσχυσης θα συνεχιστούν για όσο είναι αναγκαίο, ενώ ετοιμάζονται και μέτρα στήριξης για τους ασθενέστερους».
Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η ρύθμιση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα κατατεθεί πολύ σύντομα και θα έχει σκοπό να προστατεύει τους καταναλωτές από κινήσεις αισχροκέρδειας. Δεν μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να μετακυλίεται στον καταναλωτή μια αύξηση λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο κ. Οικονόμου είπε ότι υπάρχει ανησυχία από τις επιτώσεις της κατάστασης στην Ουκρανία. «Η αντίδραση μας λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους, και την στήριξη στους πολίτες και να μην διαταράξουμε δημοσιονομική ισορροπία».

«Δεν είναι εύκολη η άσκηση» είπε και πρόσθεσε πως έρχονται ακόμη περισσότερες δυσκολίες.«Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε: «Θα σταθούμε στο πλευρό των πολιτών χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την πορεία της οικονομίας».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι κάποια εξέλιξη σχετικά με συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν απάντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι νεώτερο».
Σε ερώτηση αν υπάρχει εκτίμηση για το αποτύπωμα της κρίσης στον τουρισμό απάντησε ότι με βάση τις εκτιμήσεις από το αντίστοιχο υπουργείο «δεν είναι ανησυχητικές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά, σχολίασε πως αν κάποιος πολιτικός αρχηγός θέλει κάποια επιπλέον ενημέρωση σχετικά με τις συνέπειες της ουκρανικής κρίσης είπε ότι ποτέ ο πρωθυπουργός ή κάποιος υπουργός δεν αρνήθηκε θεσμική ενημέρωση.

Τελος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για το «δώρο Πάσχα» για τους ευάλωτους λέγοντας πέραν των οριζόντιων παρεμβάσεων χρειάζονται και κάποιες στοχευμένες καθώς κάποιοι πολίτες θα πιεστούν περισσότερο.
«Θα εξανλτήσουμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο, σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις» είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης