Ενέργεια

Συνεργασία Sony - Honda για την ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων - Ορόσημο το 2025

Συνεργασία Sony - Honda για την ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων - Ορόσημο το 2025
Η Sony και η Honda στοχεύουν να ιδρύσουν μια νέα εταιρεία φέτος και να ξεκινήσουν τις πωλήσεις του πρώτου τους οχήματος το 2025.

Ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Sony και η αυτοκινητοβιομηχανία Honda δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση για την κατασκευή και την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσαν οι εταιρείες σήμερα (4/3).

Η Sony και η Honda στοχεύουν να ιδρύσουν μια νέα εταιρεία φέτος και να ξεκινήσουν τις πωλήσεις του πρώτου τους οχήματος το 2025.


Η «διανομή» των ρόλων

Η νέα εταιρεία θα σχεδιάζει, θα αναπτύσσει και θα πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά δεν θα διαθέτει ή θα λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής. Με την πολυετή τεχνογνωσία της στην κατασκευή αυτοκινήτων, η Honda θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του αυτοκινήτου στα δικά της εργοστάσια. Η Sony θα αναπτύξει την «πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας» για το αυτοκίνητο.

Δεν είναι σαφές πώς μπορεί να μοιάζει σε αυτό το σημείο, αλλά η Sony είναι βασικός προμηθευτής αισθητήρων εικόνας για smartphone και σχεδιάζει όλο και περισσότερο αυτά τα τσιπ για αυτοκίνητα. Η Sony είναι επίσης σημαντικός παίκτης gaming με το τμήμα PlayStation.

Η Sony δήλωσε τον Ιανουάριο ότι θα δημιουργήσει μια εταιρεία με την ονομασία Sony Mobility για να διερευνήσει την είσοδο στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ένα πρωτότυπο αθλητικό όχημα που ονομάζεται VISION-S 02.

Από την άλλη πλευρά, η Honda στοχεύει να καταστεί εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι θα καταργήσει σταδιακά τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο έως το 2040. Η Honda έχει επί του παρόντος κοινοπραξία με τη General Motors για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών οχημάτων.

Το εγχείρημα της Sony και της Honda σηματοδοτεί ένα άλλο παράδειγμα εταιρειών τεχνολογίας που κάνουν το άλμα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, επιθυμώντας να ενισχύσουν τις τεχνολογικές τους ικανότητες. Οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας Baidu και Xiaomi έχουν δημιουργήσει και οι δύο εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ μια έκθεση πέρυσι πρότεινε ότι η Apple εντείνει τις προσπάθειές της στα αυτόνομα οχήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης