Ενέργεια

RWE: Αδρανής μακροπρόθεσμη σύμβαση για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία

RWE: Αδρανής μακροπρόθεσμη σύμβαση για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την εταιρεία - Περιορισμένη η έκθεσή της

 

Η RWE ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένα από τα μακροπρόθεσμα συμβόλαιά της για φυσικό αέριο με Ρώσο προμηθευτή ήταν αδρανής, περιορίζοντας την έκθεση για τον μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας σε περίπτωση που διακοπεί ο εφοδιασμός ως αποτέλεσμα της Ουκρανική κρίση.

Οι μετοχές των γερμανικών προμηθευτών φυσικού αερίου έχουν πληγεί από φόβους ότι θα μπορούσαν να αναγκαστούν να αγοράσουν το καύσιμο σε πολύ υψηλότερες τιμές στην αγορά spot για να τηρήσουν τα συμβόλαιά τους εάν διακοπεί ή μειωθεί η προμήθεια από τη Ρωσία.

Η RWE, η οποία έχει μακροπρόθεσμα συμβόλαια φυσικού αερίου με την Gazprom, είπε στο Reuters ότι επειδή το συμβόλαιο ήταν σε αναμονή δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την εταιρεία.

Η RWE, η οποία μαζί με την Uniper είναι ένας από τους κύριους γερμανούς εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου, είπε επίσης ότι είχε συνάψει συνολικά συμβάσεις για παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία έως 15 τεραβατώρες (TWh) έως το 2023.

Το μισό από αυτό θα παρασχεθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, πρόσθεσε.

Η Bernstein, σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες, είπε ότι αυτό ήταν σημαντικά χαμηλότερο από τη δική της εκτίμηση για 50 TWh. «Ως εκ τούτου, ο αντίκτυπος από ας πούμε μια απώλεια 20% όγκων είναι κάτω από 300 εκατομμύρια ευρώ (329 εκατομμύρια δολάρια), σημαντικά χαμηλότερη από την εκτίμησή μας για 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρεία.

Η RWE δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε το ποιος είναι ο προμηθευτής της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης