Ενέργεια

Ιταλία: Κανονικά λειτουργεί το διυλιστήριο της Lukoil

Ιταλία: Κανονικά λειτουργεί το διυλιστήριο της Lukoil
H κυβέρνηση της Ρώμης δεν έχει ζητήσει ακόμη συγκεκριμένες πληροφορίες για την κατάσταση στο διυλιστήριο

Το διυλιστήριο ISAB της Ιταλίας, που ανήκει στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil λειτουργεί κανονικά ακόμα κι αν μια σειρά από «δυσκολίες» έχουν περιπλέξει τα πράγματα, δήλωσε την Παρασκευή διευθυντής της εταιρείας.
«Το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο Reuters ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Εξωτερικών Σχέσεων της ISAB Claudio Geraci.

Ο Geraci είπε ότι υπήρχαν κάποια εμπορικά ζητήματα που έκαναν τα πράγματα πιο προβληματικά, αλλά ανέφερε ότι είναι διαχειρίσιμα προς το παρόν.

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη να επιβάλουν σαρωτικές κυρώσεις, που επηρεάζουν εταιρείες και παγκόσμια συστήματα πληρωμών.
Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέκλεισε επτά ρωσικές τράπεζες από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT, αλλά δεν συμπεριέλαβε εκείνες που χειρίζονται πληρωμές ενέργειας.

«Υπάρχουν επιπλοκές που κάνουν τη λειτουργία ενός διυλιστηρίου τόσο μεγάλου όσο το δικό μας πολύ πιο περίπλοκη», είπε ο Geraci, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Είπε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης δεν έχει ζητήσει ακόμη συγκεκριμένες πληροφορίες για την κατάσταση στο διυλιστήριο.

Το ISAB ανήκει στον ελβετικό όμιλο εμπορίας και προμηθειών Litasco SA, ο οποίος πουλά το 89% της παραγωγής του. Το Litasco ελέγχεται από τη Lukoil.

Την Πέμπτη, η Lukoil, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στον επικεφαλής της Vagit Alekperov και τον αναπληρωτή του Leonid Fedun, ζήτησε μια γρήγορη επίλυση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ISAB, που βρίσκεται στο νησί της Σικελίας, είναι το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας από άποψη δυναμικότητας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 22% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας, σύμφωνα με στοιχεία από τον οργανισμό πετρελαιοβιομηχανίας Unem.
"Η εταιρεία μας κάλεσε... και είπε ότι η παραγωγή και οι μισθοί δεν θα επηρεαστούν", δήλωσε στο Reuters ο τοπικός εκπρόσωπος του συνδικάτου CGIL, Fiorenzo Amato.

Το 2019, προτού η πανδημία COVID-19 μειώσει τη ζήτηση ενέργειας, η παραγωγή της ISAB ανήλθε συνολικά σε 10,6 εκατομμύρια τόνους, το 13% του συνόλου της Ιταλίας.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης