Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσωρινή κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη - Γερμανία: Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Προσωρινή κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη - Γερμανία: Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
Εν τω μεταξύ, η Τουρκία έλαβε πρωτοβουλία ώστε να καλέσει 11 με 13 Μαρτίου 2022 την Ρωσία και Ουκρανία στην Αττάλεια για διαπραγματεύσεις

To τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει περί της Ουκρανίας, καθώς οι μάχες και το σφυροκόπημα του Κιέβου, της πρωτεύουσας της χώρας, συνεχίζεται.
Η Γερμανία ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, μάλιστα ο Γερμανός Καγκελάριος τόνισε ότι ο Putin, ο Ρώσος Πρόεδρος, έχει λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις.
Εν τω μεταξύ, η Τουρκία έλαβε πρωτοβουλία ώστε να καλέσει 11 με 13 Μαρτίου 2022 την Ρωσία και Ουκρανία στην Αττάλεια για διαπραγματεύσεις.
Την ίδια ώρα, υπό πολιορκία και «αποκλεισμό» από τον ρωσικό στρατό εξακολουθεί να βρίσκεται το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης, στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζονται οι «ανελέητες» επιθέσεις.

Τα ρωσικά στρατεύματα, που πλέον έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη η οποία βρίσκεται στην Αζοφική θάλασσα, ανακοίνωσαν νωρίτερα το Σάββατο 5/3 την κατάπαυση του πυρός έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι άμαχοι μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων. Ο έλεγχος της Μαριούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία, επειδή θα της επιτρέψει να ελέγχει έναν διάδρομο που θα ενώνει την Κριμαία-την οποία προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία- με τις περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Μετά την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, - στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδας) που προχώρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έτσι ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων οι άμαχοι στις ουκρανικές πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάχα- ξεκίνησαν οι άμαχοι από τις 12:00 ως τις 17:00 (ώρα Μόσχας, 11:00- 16:00 ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας) να φεύγουν είτε με λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί για την περίσταση, είτε με τα δικά τους αυτοκίνητα.

Περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/613698/sfodres-maxes-stin-oukrania-se-kloio-to-kievo-i-germania-ksekatharizei-to-nato-den-paei-oukrania-kai-protovoulia-tourkias

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης