Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 3,6% για τον Nasdaq και 2,9% για τον S&P άνοδος 1,5% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση  3,6% για τον Nasdaq και 2,9% για τον S&P άνοδος 1,5% για τον energy sector

797 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street τη Δευτέρα, μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν όλο και περισσότερο ότι οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας που οφείλονται στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα επιβράδυναν την οικονομία ενώ θα αύξαναν τον πληθωρισμό.


Ο Dow Jones έχασε 797 μονάδες, ή 2,37% στις 32,817 μονάδες.

Ο S&P 500 έχασε 2,95%, στις 4,201 μονάδες κινούμενος βαθύτερα στην περιοχή διόρθωσης.

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,57% στις 578,73 μονάδες.

Ο Nasdaq έχασε 3,62%, στις 12,830 μονάδες σε τεχνική διόρθωση.

Καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζεται, οι επενδυτές παρακολουθούν τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις των διαταραχών στον παγκόσμιο εφοδιασμό ενέργειας.

«Συνεπώς, ο «στασιμοπληθωρισμός» γίνεται γρήγορα το επίκεντρο στις στρατηγικές χαρτοφυλακίου», δήλωσε ο Jim Paulsen, της Leuthold. «Η προετοιμασία για πιο αργή ανάπτυξη και πιο επίμονο πληθωρισμό οδηγεί τους φόβους και τις ενέργειες των επενδυτών».

Την Κυριακή το βράδυ οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate, ο δείκτης αναφοράς του πετρελαίου των ΗΠΑ έφτασε τα 130 δολάρια ανά βαρέλι πριν υποχωρήσει.. Το Brent, εκτινάχθηκε στα 139,13 $ ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008 - πριν υποχωρήσει στα 121 $ περίπου.

Οι ενεργειακές αυξήθηκαν παράλληλα με την τιμή του πετρελαίου. Ο Baker Hughes κέρδισε 5%. Η Valero Energy και η ConocoPhillips σημείωσαν άνοδο 2% έκαστη. Η Exxon Mobil ενισχύθκε 2%.

Εν τω μεταξύ, οι τραπεζικές μετοχές ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους, τη Δευτέρα με τη Citigroup να υποχωρεί 3,9% και την αμερικανική Bancorp να υποχωρεί σχεδόν 3%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα McDonald's, Starbucks και Nike σημείωσαν πτώση τη Δευτέρα λόγω ανησυχίας για τις τιμές βενζίνης που έφθασαν τα 4 δολ. και πλήττουν τα πορτοφόλια των καταναλωτών. Την Κυριακή, οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, με τον εθνικό μέσο όρο να αγγίζει τα 4,06 δολάρια το γαλόνι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης