Ενέργεια

Biden: Εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και αερίου

Biden: Εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και αερίου
Η απαγόρευση θα περιλαμβάνει επίσης εισαγωγές φυσικού αερίου και άνθρακα από τη χώρα
Σχετικά Άρθρα

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Όπως ανέφερε, «το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνεται αποδεκτό στις ΗΠΑ.  Αυτό είναι ένα βήμα που κάνουμε για να προκαλέσουμε περαιτέρω πόνο στον Putin».
Η ρωσική επίθεση μας κοστίζει σε όλους είπε ο Αμερικανός πρόεδρος επισημαίνοντας πως από την κατάσταση που διαμορφώνεται δεν θέλει κάποιοι να αποκομίσουν πλεονεκτήματα.

«Δεν είναι αληθές ότι έχουμε καθυστερήσει την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ», σημείωσε λέγοντας πως το πρώτο τρίμηνο της θητείας του ήταν η μεγαλύτερη από ποτέ.
O πρόεδρος Biden πρόσθεσε ότι η απαγόρευση θα περιλαμβάνει επίσης εισαγωγές φυσικού αερίου και άνθρακα από τη χώρα.
Η απαγόρευση θα είναι ένα ακόμη χτύπημα για την οικονομία της Ρωσίας, η οποία έχει ήδη πληγεί από μια σειρά κυρώσεων από τη Δύση.
Στο διάγγελμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ έλαβαν την απόφαση σε στενή συνεννόηση με τους συμμάχους τους, ενώ παράλληλα κατανοεί ότι ορισμένοι από τους Ευρωπαίους συμμάχους δεν θα μπορέσουν να κάνουν την ίδια κίνηση, λόγω της εξάρτησής τους από το ρωσικό πετρέλαιο.
Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σοβαρές κυρώσεις στην ιστορία της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να «ακρωτηριάσουν» την ικανότητα της χώρας να κάνει επιχειρήσεις.
«Η οικονομία της Ρωσίας έχει βληθεί, ο Putin έχει βλάψει την οικονομία της χώρας του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης