Ενέργεια

Τα σενάρια της ελληνικής κυβέρνησης για «φρένο» στις τιμές της ενέργειας

Τα σενάρια της ελληνικής κυβέρνησης για «φρένο» στις τιμές της ενέργειας
Με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει εκτοξευθεί για σήμερα πάνω από τα 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα, είναι εμφανές πως πλέον οι επιδοτήσεις του ρεύματος είναι αμελητέες και ο λογαριασμός θα πρέπει να μεγαλώσει

«Έχουμε κάνει σενάρια ακόμα και ακραία αλλά δεν τα παρουσιάζουμε ώστε να μην δημιουργηθεί σύγχυση» ανέφερε σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, δείχνοντας ουσιαστικά πως η αγωνία του οικονομικού επιτελείου έχει ενταθεί καθώς παραμένει άγνωστο πότε θα σταματήσει ο πόλεμος και που θα προσγειωθούν μετά τον πόλεμο οι τιμές κυρίως της ενέργειας. Η ελληνική οικονομία συμπαρασύρεται από την κρίση στην Ουκρανία καθώς εισάγει τόσο ενεργειακά όσο και διατροφικά προϊόντα αλλά και από το διεθνές περιβάλλον που πλέον μοιάζει σε πολλές πτυχές του πολεμικό. Η κυβέρνηση περιμένει να ανοίξει η ευρωπαϊκή στρόφιγγα ώστε να υπάρξει περαιτέρω στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς το υπάρχον σύστημα επιδοτήσεων δεν είναι αρκετό.

Με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει εκτοξευθεί για σήμερα πάνω από τα 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα, είναι εμφανές πως πλέον οι επιδοτήσεις του ρεύματος είναι αμελητέες και ο λογαριασμός θα πρέπει να μεγαλώσει. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κάποιες εφεδρείες του προϋπολογισμού όπως άλλωστε υπολόγιζε και πριν το πόλεμο και το οικονομικό επιτελείο παρόλα αυτά πλέον δεν βρισκόμαστε στο σημείο αυτό όπου υπήρχε η εκτίμηση πως οι τιμές της ενέργειας θα αποκλιμακώνονταν μέσα στο καλοκαίρι. Πλέον είναι δεδομένο όπως έχει αναφέρει και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πως οι υψηλές τιμές στην ενέργεια θα παραμείνουν για όλο το 2022.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης