Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς διπλωματική λύση στο Ουκρανικό - Κρίσιμη συνάντηση των ΥΠΕΞ Lavrov - Kuleba (10/3) - Οριστικά εκτός ΝΑΤΟ η Ουκρανία

Προς διπλωματική λύση στο Ουκρανικό - Κρίσιμη συνάντηση των ΥΠΕΞ Lavrov - Kuleba (10/3) - Οριστικά εκτός ΝΑΤΟ η Ουκρανία
Όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κρίσιμη συνάντηση στην Αττάλεια μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών (Ρωσίας - Ουκρανίας) Lavrov - Kuleba στις 10 Μαρτίου 2022
Μετά το χάος...σειρά έχει διπλωματία στο ουκρανικό ζήτημα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν την οριστική λύση και κατάπαυση του πυρός, ενόψει και της κρίσιμης συνάντησης στην Αττάλεια της Τουρκίας μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών (Ρωσίας - Ουκρανίας) Lavrov - Kuleba την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.
Αν μη τι άλλο, αυτή είναι κυριότερη ένδειξη ότι η Ρωσία και η Ουκρανία δεν θέλουν να κλείσουν τους διαύλους επικοινωνίας και ψάχνουν μία φόρμουλα, πέρα από τις επιθετικές διακηρύξεις και το... πινγκ πονγκ δηλώσεων.
Πάντως, μέχρι στιγμής οι τρεις γύροι συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία δεν έχουν αποδώσει πολλά πράγματα.
Άνοιξαν μεν τη συζήτηση ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, αλλά οι αποφάσεις περιορίστηκαν στο να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για αμάχους - κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έχει τηρηθεί.

«Έτοιμοι για μια διπλωματική λύση» 

Πάντως, η ξεκάθαρη δήλωση προήλθε από τον αναπληρωτή επικεφαλή του προσωπικού του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος τόνισε στις 9 Μαρτίου 2022, ότι «σίγουρα, είμαστε έτοιμοι για μια διπλωματική λύση» εφόσον δοθούν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.
Έτσι, συμπλήρωσε ο ίδιος, η Ουκρανία θα συζητήσει για το ζήτημα της ουδετερότητας, αν και δεν πρόκειται να παραδώσει ούτε μέτρο από τα εδάφη της.

Εγγυήσεις θα πρέπει να προέρχονται από τους γείτονες της Ουκρανίας, είπε, χωρίς να διευκρινίσει περισσότερα. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης