Ενέργεια

Τι ζητά η Jennifer Granholm από τις πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ για την ανακούφιση της αγοράς

Τι ζητά η Jennifer Granholm από τις πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ για την ανακούφιση της αγοράς
Δεν κινδυνεύει η ενεργειακή μετάβαση των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Αμερικανίδα υπουργό

Η Aμερικανίδα υπουργός Ενέργειας ζήτησε από τις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας της να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα για να ανακουφίσουν την αγορά, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και το αμερικανικό εμπάργκο στις ρωσικές εισαγωγές αργού.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες προμήθειες. Βρισκόμαστε σε φάση πολέμου. Αυτό σημαίνει ότι αντλούμε από τα στρατηγικά διαθέσιμα (πετρελαίου) σε όλο τον κόσμο. Και αυτό σημαίνει για εσάς ότι πρέπει να παράγετε περισσότερο σήμερα, εάν έχετε τέτοια δυνατότητα» τόνισε χαρακτηριστικά η Jennifer Granholm.

Η στάση των ομίλων

Μέχρι στιγμής, οι πετρελαϊκοί όμιλοι αρνούνται να αυξήσουν την παραγωγή τους, λέγοντας πως φοβούνται την επιστροφή σε ένα περιβάλλον πλεονάζουσας προσφοράς. Από την πλευρά της η Αμερικανίδα υπουργός διαβεβαίωσε ότι η ανάγκη για μεγαλύτερο εφοδιασμό με ορυκτά καύσιμα βραχυπρόθεσμα δεν θέτει εν αμφιβόλω τη δέσμευση της κυβέρνησης Biden για την ενεργειακή μετάβαση.

«Δεν κινδυνεύει το στοίχημα της απεξάρτησης. Σήμερα, όμως έχουμε ανάγκη αυξημένη παραγωγή αερίου και πετρελαίου για να καλυφθεί η ζήτηση» επανέλαβε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης