Ενέργεια

Γερμανία: Έκτακτη χρηματοδότηση στην Leag λόγω υψηλών τιμών ενέργειας

Γερμανία: Έκτακτη χρηματοδότηση στην Leag λόγω υψηλών τιμών ενέργειας

Η Leag είναι η τρίτη γερμανική εταιρεία ενέργειας που αναζητά πιστωτική διευκόλυνση

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Leag εξασφάλισε πιστωτική διευκόλυνση δισεκατομμυρίων ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW,σύμφωνα με το Reuters καθιστώντας την την τελευταία εταιρεία που αναζητά πρόσθετη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας .

Η Leag, εκμεταλλεύεται σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και ανήκει στην Τσεχική επενδυτική EPH και τον ιδιωτικό όμιλο PPF Investmentt.
Πηγή στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε πει την Κυριακή ότι μια γερμανική εταιρεία που δεν κατονομάζεται έλαβε βραχυπρόθεσμο δάνειο 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αντισταθμίσεις

Η Leag είναι η τρίτη γερμανική ενεργειακή εταιρεία μετά την Uniper και τη VNG που αναζητά κεφάλαια από την KfW για να καλύψει πληρωμές που συνδέονται με αντισταθμίσεις για πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου - γνωστές στον κλάδο ως margin call.

Τα margin call γίνονται πρόβλημα όταν το χάσμα μεταξύ των τιμών ενέργειας «spot» και του επιπέδου στο οποίο οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν πουλήσει την παραγωγή τους σε προθεσμιακή βάση διευρύνεται πάρα πολύ, αναγκάζοντάς τους να δημοσιεύσουν το περιθώριο ως απόδειξη ότι μπορούν να προσφέρουν στην απίθανη περίπτωση αθέτησης πληρωμών .

Η VNG, ένα τμήμα της περιφερειακής εταιρείας κοινής ωφελείας EnBW, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι είχε υποβάλει αίτηση στην KfW για εφεδρική πιστωτική γραμμή ως προληπτικό μέτρο.

Αν και δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τον όγκο, είπε ότι ήταν συγκρίσιμο με αυτό που εξασφάλισε η Uniper τον Ιανουάριο. Η Uniper, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη Fortum είχε ανακοινώσει ότι είχε εξασφαλίσει διευκόλυνση έως και 2 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης