Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2% για τον Nasdaq, 0,7% για τον S&P και 2,8% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2% για τον Nasdaq, 0,7% για τον S&P και 2,8% για τον energy sector

Οριακή άνοδος για τον Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν απότομα και οι traders παρακολουθούσαν τις τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 1 μονάδας στις 32,945 μονάδες αν και κέρδισε έως και 450 μονάδες νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,74%, στις 4,173 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,89% στις 563,77 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,04% στις 12,581 μονάδες.

«Το συναίσθημα των επενδυτών είναι κακό . Οι επενδυτές έχουν τις θέσεις τους και είναι απρόθυμοι να ξεπουλήσουν όλοι μαζί γιατί ελπίζουν ότι θα υπάρξει ράλι snapback», δήλωσε ο Tom Martin, διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.
«Τα υψηλά ήταν χαμηλότερα από τα προηγούμενα υψηλά και το μέγεθος του εύρους δεν ήταν αρκετό για να αντέξει την ημέρα», πρόσθεσε. «Οι επενδυτές αναζητούν ένα ενδιάμεσο πάτο για να κάνουν κάποιο ράλι».

Οι μετοχές υποχώρησαν καθώς Ρωσία-Ουκρανία  ξεκίνησαν ξανά τις συνομιλίες τη Δευτέρα. Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι οι στόχοι της χώρας ήταν να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός και άμεση απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, μαζί με εγγυήσεις ασφαλείας.
Οι μάχες έχουν ενταθεί γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν πόλεις σε όλη τη χώρα. Οι οικονομικές συνέπειες των σκληρών ρωσικών κυρώσεων θα εστιαστούν περισσότερο τις επόμενες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πληρωμή κρατικών ομολόγων.

Η Apple, η οποία σημείωσε πτώση 2,5%, ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους του Dow και οδήγησε τις μετοχές της τεχνολογίας σε πτώση καθώς το ξέσπασμα του Covid-19 στην Κίνα έκανε τους επενδυτές να ανησυχούν ότι οι περιορισμοί του Covid θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα υπάρχοντα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η Intel και η Salesforce σημείωσαν πτώση 3% και 2%, αντίστοιχα.

Η Qualcomm, είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στον S&P 500, έχασε 7%. Η Marvel κατέγραψε πτώση 6% και Nvidia υποχώρησε κατά 3%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού υποχώρησαν 6% στα 102,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε 5,4% στα 106,57 δολάρια το βαρέλι. Το West Texas Intermediate έπεσε για λίγο κάτω από τα 100 $, διαπραγματεύομενο κάτω από αυτό το επίπεδο για πρώτη φορά από τις 24 Φεβρουαρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης