Επικαιρότητα

Έξαρση της Omicron 2 στην Ελλάδα - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς

Έξαρση της Omicron 2 στην Ελλάδα - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς
Για έξαρση της Omicron 2 στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι επιστήμονες, οι οποίοι επισημαίνουν πως μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας.

Αν και οι ειδικοί διαβεβαίωναν πως πηγαίνοντας προς το Πάσχα, η επιδημιολογική κατάσταση θα ομαλοποιούνταν σημαντικά και θα επιστρέφαμε σε μια σχετική κανονικότητα, πλέον τα περισσότερα από 25.000 κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά, ενισχύουν τον προβληματισμό για το τι έπεται.

Πάντως, η βασική εκτίμηση των επιστημόνων είναι πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων, δεν πρόκειται να έχουμε μια νέα έξαρση της επιδημίας και ένα νέο πανδημικό κύμα, αν και δεν αποκλείουν να δούμε τις επόμενες ημέρες ακόμα υψηλότερο αριθμό μολύνσεων. Όπως υποστηρίζουν, η αιτία για αυτήν την «έκρηξη» κρουσμάτων ήταν αφενός η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, όπως για παράδειγμα η κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και αφετέρου το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες συναθροίσεις και επαφές.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης