Ενέργεια

Euractiv: Τα γερμανικά νοικοκυριά θα «κρυώσουν» χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο

Euractiv: Τα γερμανικά νοικοκυριά θα «κρυώσουν» χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο
Ο Κρέμπερ ανακοίνωσε ότι η RWE λαμβάνει μέτρα για να μειώσει την εξάρτηση από τις ρωσικές εισαγωγές.

Η διακοπή των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας στη Γερμανία θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην παροχή θερμότητας στα νοικοκυριά αυτόν τον χειμώνα, προειδοποίησε χθες (15/3) η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της χώρας, η RWE, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσής της.

«Καταλαβαίνω τις εκκλήσεις να εντείνουμε στο μέγιστο τις κυρώσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάρκους Κρέμπερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα ετήσια αποτελέσματα. «Αλλά, δυστυχώς, πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Γερμανία έχουν μεγάλη εξάρτηση από τη Ρωσία όσον αφορά στον ενεργειακό εφοδιασμό», πρόσθεσε.

Η RWE συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρικών πελατών της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom, με την οποία έχει μακροχρόνια σύμβαση προμήθειας. «Ποια επίπτωση θα έχει η κρίση στην Ουκρανία στο συμβόλαιο δεν είναι σαφές», αναφέρει στην ετήσια έκθεση.

Ο Κρέμπερ πρόσθεσε ότι μια άμεση διακοπή των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας θα είχε «αφάνταστες συνέπειες για την προμήθεια θερμότητας των νοικοκυριών» καθώς και για τη γερμανική βιομηχανία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης