Τελευταία Νέα

Τιτάν: Καθαρά κέρδη 89,6 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο 2021

Τιτάν: Καθαρά κέρδη 89,6 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο 2021
Στα 89,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Τιτάν το δ΄ τρίμηνο 2021
Στα 89,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Τιτάν το δ΄ τρίμηνο 2021.
Ο όμιλος ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ το 2021 και διαμορφώθηκε σε 1.714,6 εκ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 6,7% σε σχέση με το 2020, χάρη στην υψηλότερη ζήτηση και τα βελτιωμένα επίπεδα τιμών. 
 
Ειδικότερα, η Titan Cement International SA (Euronext Βρυξελλών, Χρηματιστήριο Αθηνών και Euronext Παρισίου, TITC) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου και τα αποτελέσματα έτους 2021.

- Επίπεδα ρεκόρ για τον κύκλο εργασιών του Ομίλου που ανήλθε σε €1.714,6 εκ.,σημειώνοντας άνοδο κατά 6,7%, αποτυπώνοντας την υψηλότερη ζήτηση και τα βελτιωμένα επίπεδα τιμών σε όλες τις περιοχές

- Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 4,6% σε €272,4 εκ. λόγω της πρωτοφανούς αύξησης του κόστους το δεύτερο εξάμηνο του έτους

- Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT) αυξήθηκαν σε 89,6 εκ. (έναντι €1,1 εκ. μετά τις εφάπαξ χρεώσεις 63,9 εκ. το 2020 και €50,9 εκ. το 2019), κυρίως χάρη στην επιτυχή αναχρηματοδότηση του δανεισμού και τις ευνοϊκότερες συναλλαγματικές διακυμάνσεις

- Ο Όμιλος επικεντρώθηκε στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μέσω της ακύρωσης ιδίων μετοχών, της αγοράς ιδίων μετοχών όπως και της επιστροφής κεφαλαίου ύψους €0,50 ανά μετοχή

- Εφαρμογή συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή τσιμέντου

- Μείωση αποτυπώματος άνθρακα κατά 4% (ειδικές εκπομπές Scope 1 & 2) συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου έως το 2030

- Εφαρμογή TCFD και αναγνώριση από το CDP ως μία από τις εταιρίες που ηγούνται στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (A-)


titan_2.JPG
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ και διαμορφώθηκε σε €
1.714,6 εκ., σημειώνοντας άνοδο 6,7% σε σχέση με το 2020, χάρη στην υψηλότερη ζήτηση και τα βελτιωμένα επίπεδα τιμών.
Λόγω της απροσδόκητης μεγάλης αύξησης στοιχείων του κόστους το δεύτερο εξάμηνο και παρά τη διαμόρφωση των τιμών πώλησης σε επίπεδα που εν μέρει αντιστάθμισαν τις συνέπειες αυτής της ανόδου, τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 4,6% σε €272,4 εκ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT) έφθασαν στα 89,6 εκ., σε σύγκριση με 1,1 εκ. το 2020 και €50,9 εκ. το 2019.
Αυτή η σημαντική άνοδος προέκυψε λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης, των ευνοϊκότερων συναλλαγματικών διακυμάνσεων και της χαμηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι
τα αποτελέσματα του 2020 είχαν επιβαρυνθεί με €63,9 εκ. εφάπαξ χρεώσεις που αφορούσαν στην Αίγυπτο.
Χάρη στην αποτελεσματική στρατηγική αναχρηματοδότησης δανεισμού που εφάρμοσε ο Όμιλος, πέτυχε σημαντική μείωση του ετήσιου κόστους δανεισμού, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το οποίο ανήλθε σε €33,6 εκ. (€19,0 εκ.
χαμηλότερα από το 2020 και €30,0 εκ. χαμηλότερα από το 2019).

Το 2021 σημειώθηκε ανάπτυξη σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος.
Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις σημείωσαν επίπεδα ρεκόρ χάρη στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση, η οποία ενισχύεται από τις υγιείς μακροοικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Η ελληνική αγορά εξακολούθησε να καταγράφει θετικές επιδόσεις, ενισχύοντας περαιτέρω την πεποίθηση ότι η ζήτηση βρίσκεται πλέον σταθερά στην ανοδική τροχιά του οικονομικού κύκλου.
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη
πέτυχε δυναμικές επιδόσεις.
Οι επιδόσεις
της Ανατολικής Μεσογείου γύρισαν σε θετικό πρόσημο, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης και στα καλύτερα επίπεδα των τιμών στην Αίγυπτο.
Παράλληλα
στην Τουρκία, παρά το ασταθές οικονομικό κλίμα, ο Όμιλος κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών.
Τέλος, οι δραστηριότητες στη Βραζιλία συνέχισαν να
σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη.

Όπως προαναφέρθηκε οι τάσεις των εγχώριων πωλήσεων ήταν θετικές σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης, καταδεικνύοντας ισχυρή ζήτηση στις κατά τόπους αγορές.
Oι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν σε όλες τις
κατηγορίες προϊόντων: τσιμέντο, έτοιμο σκυρόδεμα, αδρανή
υλικά, τσιμεντόλιθοι και ιπτάμενη τέφρα.
Σε σύγκριση με το 2020, οι πωλήσεις τσιμέντου του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 7% και ανήλθαν σε 18,3 εκ. τόνους.
Κύριος συντελεστής αυτής της αύξησης ήταν η αγορά των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις έτοιμου σκυροδέματος αυξήθηκαν
κατά 2% και ανήλθαν σε 5,5 εκ. μ3, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.
Οι πωλήσεις
αδρανών υλικών αυξήθηκαν κατά 1% και ανήλθαν σε 20,2 εκ. τόνους, χάρη στην ελληνική αγορά.

Νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ

Τον Μάρτιο του 2022, και ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις της αγοράς, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την ή περί την 1η Απριλίου 2022, σε συνέχεια της λήξης του τρέχοντος προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών. Το νέο πρόγραμμα θα είναι ύψους έως και €10 εκ. και διάρκειας έως και έξι μηνών.
Η Titan Cement International SA θα παρέχει πλήρη ενημέρωση για την πρόοδο των σχετικών αγορών σύμφωνα με τους εφαρμοστέους νόμους και κανονισμούς.
Μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας στις 13 Μαΐου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους €0,50 ανά μετοχή σε όλους τους Μετόχους της Εταιρίας. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου θα είναι οι εγγεγραμμένοι ως μέτοχοι της Εταιρίας την Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022, στις 12 μ.μ. (CEST) (ημερομηνία καταγραφής - record date).
Η είσπραξη του ποσού επιστροφής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 μέσω των χειριστών των μετόχων, των τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης