Παρενέργειες

Eπικοινωνία Biden - Χi - Κίνα: Οι συγκρούσεις δεν ωφελούν κανέναν (CCTV) - Aνοδικά 4.430 ο S&P

tags :
Eπικοινωνία Biden - Χi - Κίνα: Οι συγκρούσεις δεν ωφελούν κανέναν (CCTV) - Aνοδικά 4.430 ο S&P
(upd) Σύμφωνα με το CCTV o Κινέζος πρόεδρος Xi ανέφερε ότι δεν πρέπει οι διαφορές να λύνονται με όπλα και οι συγκρούσεις δεν ωφελούν κανέναν.
Οι αγορές γυρίζουν ανοδικά.Δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα της συνομιλίας παρα μόνο σχετική αισιοδοξία.

Την ευκαιρία του ειρηνοποιού αλλά και διαμεσολαβητή με εκτόπισμα έχει να παίξει η Κίνα που δείχνει να λειτουργεί εξισορροπητικά απέναντι στην πολεμική εμπλοκή Ρωσίας - Ουκρανίας. Η επαφή του προέδρου Biden με τον Κινέζο πρόεδρο Xi μπορεί να έχει σημαντική συμβολή καθώς από την πλευρά της Κίνας σε πολλά επίπεδα έχει διαφανεί πρόθεση σταθεροποιητικού ρόλου.
Η συνομιλία θα διεξαχθεί στις 16.00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το CCΤV οι συνομιλίες έχουν ξεκινήσει.

Διττός ο ρόλος των κινέζικων μέσων ενημέρωσης, καθώς άλλα αποστασιοποιούνται από τους Ρώσους, ενώ το People of China καταλογίζει στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ την ευθύνη της πολεμικής έντασης.
H Psaki με δηλώσεις της ανέφερε ότι είναι ευκαιρία,'' να δούμε που στέκεται ο Xi '', ενώ την ίδια ώρα o S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ρωσίας σε CC από CCC-.

Σύμφωνα επίσης με νεότερες πληροφορίες του Bloomberg η Ρωσία μετέτρεψε διαθέσιμα σε δολάρια για να αποπληρώσει τα ευρωομόλογα που λήγουν.
H Citigroup ολοκληρώνει την αποπληρωμή στις 16.50 ώρα Ελλάδος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης