Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ουκρανία μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις

Putin: Η Ουκρανία μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις
Ο Zelensky επιταχύνει τις προσπάθειες για να γίνει μέλος της ΕΕ η Ουκρανία

Συνομιλία με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, είχε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, την Παρασκευή. Στη διάρκεια της συνομιλίας ο Πούτιν επέρριψε ευθύνη στο Κίεβο για καθυστέρηση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Παρατηρούμε ότι με κάθε ευκαιρία το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί με κάθε δυνατό μέσο να καθυστερήσει την διαπραγματευτική διαδικασία, βάζοντας στο τραπέζι όλο και περισσότερες μη ρεαλιστικές προτάσεις» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στον Γερμανό καγκελάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Παράλληλα, ο Zelensky επιταχύνει τις προσπάθειες για να γίνει μέλος της  ΕΕ η Ουκρανία. Στο εν λόγω πλαίσιο, τη σταθερή υποστήριξη της ΕΕ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας επαναβεβαίωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στη χώρα.

«Η γνώμη της Κομισιόν σχετικά με την αίτηση για ένταξη στην ΕΕ θα προετοιμαστεί εντός λίγων μηνών» δήλωσε από πλευράς του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης