Ενέργεια

Γεωργιάδης: Στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή της βενζίνης με την επιδότηση

Γεωργιάδης: Στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή της βενζίνης με την επιδότηση
Η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι τριπλάσια από ότι την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός

Για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, με το κύμα ανατιμήσεων που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μίλησε σήμερα (21/3) στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης, , ενώ αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα μέτρα στήριξης.

«Και 1 δισ. ευρώ σε κάθε Έλληνα να δίναμε, η αντιπολίτευση πάλι θα γκρίνιαζε. Ναι, υπάρχει πολλή πίεση και μεγάλη δυσκολία και βοηθάμε όσο μας επιτρέπεται».

Για την επιδότηση στην βενζίνη, υποστήριξε πως «με τις σημερινές τιμές, μετά την επιδότηση οι τιμές είναι εκείνες που ήταν προ κρίσης, προ του πολέμου, όχι το φθινόπωρο που ήταν ακόμη πιο χαμηλά».

«Η κατανάλωση έχει πέσει, αν μειώναμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ το όφελος θα ήταν το ίδιο. Κάθε 10 λεπτά μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, είναι πάνω από 70 εκατ. ευρώ τον μήνα, δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός. Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ο άλλος ακούει ότι γίνεται πόλεμος, μαζεύεται», είπε ο υπ. Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας ότι «δεν ισχύει το αξίωμα ότι μείωση φόρου αυτόματα σημαίνει αύξηση κατανάλωσης, σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει, τι να κάνουμε…».

«Δεν κρυώνει ο κόσμος σήμερα. Η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι τριπλάσια από ότι την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς», ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερωτήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης