Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΕ προς κράτη μέλη: 90% αποθέματα φυσικού αερίου στις αποθήκες τον επόμενο χειμώνα

ΕΕ προς κράτη μέλη: 90% αποθέματα φυσικού αερίου στις αποθήκες τον επόμενο χειμώνα
Η πρόταση θα κατατεθεί πριν από τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα (24-25 Μαρτίου)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει την Τετάρτη (23 Μαρτίου) προτάσεις που θα υποχρεώνουν τις χώρες της ΕΕ να γεμίζουν τις αποθήκες φυσικού αερίου τους τουλάχιστον κατά 90% πριν από την επόμενη χειμερινή περίοδο και θα εισαγάγουν ένα νέο σύστημα πιστοποίησης για την αποτροπή του ελέγχου των αποθηκών φυσικού αερίου από ξένους φορείς.

Η πρόταση θα κατατεθεί πριν από τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα (24-25 Μαρτίου), όπου οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για την ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω εντάσεων στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο.

«Η τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση απαιτεί πρόσθετα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών της αγοράς ενέργειας και για τη διασφάλιση του εφοδιασμού τα επόμενα χρόνια», αναφέρει το σχέδιο κανονισμού για την ασφάλεια του εφοδιασμού (κανονισμός SoS), το οποίο τροποποιήθηκε τελευταία φορά το 2017.

«Το προτεινόμενο ποσοστό πλήρωσης 90% είναι ένα αναγκαίο και κατάλληλο επίπεδο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε περίπτωση σοβαρών διαταραχών του εφοδιασμού», αναφέρει το σχέδιο κανονισμού.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης