Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προσωρινή αναστολή στους φόρους φυσικού αερίου σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ - Τι εκτιμούν οι ειδικοί

Προσωρινή αναστολή στους φόρους φυσικού αερίου σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ - Τι εκτιμούν οι ειδικοί
Περισσότερες από δώδεκα πολιτείες φέρεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να λάβουν παρόμοια μέτρα

H αύξηση των τιμών φυσικού αερίου βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας παγκοσμίως επηρεάζοντας παγκοσμίως τους πάντες. Στο πλαίσιο αυτό, δυο αμερικανικές πολιτείες, το Μέριλαντ και η Τζόρτζια αναστέλλουν προσωρινά τους φόρους φυσικού αερίου προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους να εξοικονομήσουν χρήματα, σύμφωνα με το CNBC.

Ειδικότερα, οι νομοθέτες του Μέριλαντ ανέστειλαν τον κρατικό φόρο φυσικού αερίου για 30 ημέρες, γεγονός που θα εξοικονομήσει στους οδηγούς 36,1 σεντς ανά γαλόνι για το αέριο ή 36,85 σεντ ανά γαλόνι για το καύσιμο ντίζελ. Η αργία του φόρου φυσικού αερίου θα μπορούσε να κοστίσει στο κράτος σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι η εθνική μέση τιμή ενός γαλονιού φυσικού αερίου είναι επί του παρόντος 4,24 δολάρια, από 2,88 δολάρια πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ΑΑΑ.

Πιθανός μιμητισμός

Περισσότερες από δώδεκα πολιτείες φέρεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να λάβουν παρόμοια μέτρα. Υπάρχουν προτάσεις στο Καπιτώλιο για αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου φυσικού αερίου, ο οποίος είναι 18,4 σεντς ανά γαλόνι. «Πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλες πολιτείες που θα αναστείλουν προσωρινά τους φόρους του φυσικού αερίου τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», δήλωσε ο Jared Walczak, αντιπρόεδρος κρατικών έργων στο Tax Foundation. Μια ομοσπονδιακή αργία φόρου αερίου είναι «σίγουρα δυνατή», είπε.

Περιορισμένη εξοικονόμηση

Τέτοιες κινήσεις θα ήταν άνευ προηγουμένου. Δεν υπήρξε ποτέ ομοσπονδιακή αργία φόρου αερίου, είπε ο Walczak. Επιπλέον, τυχόν διακοπές στους κρατικούς φόρους φυσικού αερίου έχουν περιοριστεί ως επί το πλείστον μόνο για λίγες μέρες.

Εάν ανασταλούν οι φόροι φυσικού αερίου είτε από την πολιτειακή είτε από την ομοσπονδιακή πλευρά, θα χρειαστεί χρόνος για τους οδηγούς να δουν στην τσέπη τους σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εκτιμήσεις ότι οι οδηγοί του Μέριλαντ θα εξοικονομούσαν μόνο περίπου 15 δολάρια κατά μέσο όρο για την 30ήμερη αναστολή φόρου αερίου, ο Χόγκαν είπε στο CNBC ότι πιστεύει ότι οι διακοπές «κάνουν τεράστια διαφορά στον μέσο καταναλωτή».

Τόσο για τις πολιτείες όσο και για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι φόροι φυσικού αερίου χρηματοδοτούν τις οδικές υποδομές. Η διακοπή αυτών των δεσμών θα καθιστούσε πιο δύσκολη τη διατήρησή τους, συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης