Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ένας μήνας ρωσικής εισβολής - Βομβαρδισμοί στο Κίεβο, σκληρές μάχες στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Ένας μήνας ρωσικής εισβολής - Βομβαρδισμοί στο Κίεβο, σκληρές μάχες στη Μαριούπολη
Από 7.000 έως 15.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες λέει το ΝΑΤΟ – Zelensky: Βγείτε στους δρόμους να στηρίξετε την Ουκρανία
Ένας μήνας συμπληρώνεται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις των τελευταίων ετών καθώς εκτιμάται ότι τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Ουκρανοί – σχεδόν το 25% του πληθυσμού – έχει φύγει από την χώρα ή έχει εκτοπιστεί από τις εστίες τους.

Παρά τις πολεμικές συγκρούσεις και τους συνεχείς βομβαρδισμούς που έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες πόλεις – όπως για παράδειγμα τη Μαριούπολη, όπου εκτιμάται ότι έχει καταστραφεί το 90% των κτηρίων, παραπέμποντας στο Γκρόζνι της Τσετσενίας και στο Χαλέπι της Συρίας – οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να μην επιτυγχάνουν τους στόχους τους.
 
Αν και η Μόσχα υποστηρίζει πως όλα πηγαίνουν βάσει του αρχικού σχεδίου, είναι προφανές πως η αρχική εκτίμηση πως θα ήταν ένας γρήγορος πόλεμος, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και με την ικανοποίηση των βασικών στρατηγικών στόχων του Κρεμλίνου, κάθε άλλο παρά έχει υλοποιηθεί.
Η Δύση παρουσιάζεται πιο ενωμένη από ποτέ απέναντι στη Ρωσία, τη στιγμή που οι Ουκρανοί έχουν συσπειρωθεί γύρω από την κυβέρνηση του προέδρου Zelensky, δηλώνοντας αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι τέλους και να μην παραδώσουν τα όπλα.
Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, οι Ρώσοι όχι μόνο δεν συνεχίζουν να προελαύνουν αλλά σε πολλά μέτωπα, όπως για παράδειγμα στο Κίεβο, αρχίζουν να στήνουν και θέσεις άμυνας, καθώς οι Ουκρανοί έχουν περάσει στην αντεπίθεση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης