Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άλμα 1,9% για τον Nasdaq και 1,3% για τον S&P - Ράλι 349 μονάδων για τον Dow

Wall Street: Άλμα 1,9% για τον Nasdaq και 1,3% για τον S&P - Ράλι 349 μονάδων για τον Dow

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,13% στις 587,95 μονάδες

 

Κέρδη στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η αγορά ενέκτησε μέρος των απωλειών της από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η πτώση των αιτήσεων ανεργίας ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones κέρδισε 349 μονάδες ή 1,02% στις 34,707 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,34% στις 4,520 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,13% στις 587,95 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,93% στις 14,191 μονάδες.

H αγορά σημείωσε άνοδο αυτή την εβδομάδα, εναλλασσόμενη σε ανοδικές και καθοδικές ημέρες. Οι τρεις κύριοι δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα οριακά υψηλότερα.

«Υπήρξε τόσο μεγάλη αστάθεια την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε η Victoria Fernandez, της Crossmark Global Investments. «Βλέπουμε έναν συνδυασμό κάποιων καλών οικονομικών ειδήσεων, μερικών επενδυτών που μπαίνουν και επιλέγουν ονόματα. Γι' αυτό βλέπουμε μια μικρή αναπήδηση εδώ."

Η πτώση των αιτήσεων ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών έδωσε σε ορισμένους επενδυτές την πεποίθηση ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να συνεχίσει να αναπτύσσεται λόγω των αντίξοων συνθηκών όπως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και τα υψηλότερα επιτόκια. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν συνολικά σε 187.000, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969, ανακοίνωσετην Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.

Οι μετοχές των τσιπ ενισχύθηκαν καθώς πρόκειται να επωφεληθούν από τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία. Η Nvidia σημείωσε άλμα άνω του 9%, η Intel πρόσθεσε 6,7% και η AMD σημείωσε άνοδο 5,3%.

Τα Materials ήταν ο δεύτερος κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500 την Πέμπτη. Η Nucor πρόσθεσε περισσότερο από 4% και το Freeport-McMoRan αυξήθηκε περισσότερο από 3%.

Η Uber κέρδισε περισσότερο από 4% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη λίστα όλων των ταξί της Νέας Υόρκης στην εφαρμογή της.

Ο S&P 500 έπεσε σε διόρθωση στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά τώρα είναι απέχει 6% από τα υψηλά του. Ο Dow βρίσκεται επίσης περίπου στο 6% από το ενδοημερήσιο ρεκόρ του και ο Nasdaq υποχωρεί λιγότερο από 13%.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης