Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη 0,5% για τον S&P και 2,2% για τον energy sector, απώλειες 0,1% για τον Nasdaq

Wall Street: Κέρδη 0,5% για τον S&P και 2,2% για τον energy sector, απώλειες 0,1% για τον Nasdaq

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 153 μονάδες

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή με τον S&P 500 να καταγράφει τη δεύτερη νικητήρια εβδομάδα του στη σειρά.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 153 μονάδες ή 0,44% στις 34,861 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,51% στις 4,543μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 2,28% στις 601,34 μονάδες.

Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,16% στις 14,169 μονάδες.

Για την εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν 1% υψηλότερα. Ο Dow είναι οριακά χαμηλότερος την εβδομάδα. Ο S&P 500 έχει κερδίσει περισσότερο από 3% τον Μάρτιο, ανακτώντας τις απώλειές του από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη του περασμένου μήνα.

Η ανάκαμψη σημειώθηκε ακόμη και όταν ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και τα επιτόκια εκτοξεύονται υψηλότερα, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια αρκετές φορές φέτος.

«Οι μετοχές αυξάνονται παρά τις ανησυχίες της Fed και του στασιμοπληθωρισμού, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στις μετοχές», δήλωσε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth Management.

Το επιτόκιο των 10 ετών ομολόγων την Παρασκευή άγγιξε ένα νέο πολυετές υψηλό 2,5%, καθώς οι επενδυτές τιμολόγησαν έναν πιο επιθετικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Οι χρηματοοικονομικές μετοχές ανέβηκαν την Παρασκευή καθώς η απόδοση του 10ετούς εκτινάχθηκε. Η Bank of America και η Wells Fargo σημείωσαν άνοδο 1,5% και 2,2%, αντίστοιχα

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν, επιβαρύνοντας τον Nasdaq. Η Fortinet έχασε περισσότερο από 2% και η Micron πάνω από 1%.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ υποσχέθηκε τη Δευτέρα να είναι σκληρός απέναντι στον πληθωρισμό. Οι παρατηρήσεις ήρθαν μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Fed για πρώτη φορά από το 2018 την περασμένη εβδομάδα, με αυξήσεις σε καθεμία από τις έξι υπόλοιπες συνεδριάσεις πολιτικής φέτος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης