Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανεκκινούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας με Ουκρανία 28 - 30/3 - Ζελένσκι: Προς αναγνώριση του Ντομπάς

Επανεκκινούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας με Ουκρανία 28 - 30/3 - Ζελένσκι: Προς αναγνώριση του Ντομπάς
Παρέμβαση Macron μετά την εμπρηστική δήλωση Biden

(upd 2) Διαπραγματεύσεις εκ του σύνεγγυς θα έχουν στην Τουρκία 28 – 30 Μαρτίου οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας. Σύμφωνα όμως με τη Μόσχα οι συζητήσεις θα διεξαχθούν 29 και 30 Μαρτίου 2022 ενώ για το θέμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας.

Παράλληλα σύμφωνα με το Reuters ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του δηλώνει την ουδετερότητα και την πρόθεση της Ουκρανίας για την αναγνώριση του Ντομπάς στα πλαίσια ενός συμβιβασμού που θα περιλαμβάνει εγγυήσεις τρίτων για ειρήνευση.

Ο David Arakhamia, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θα συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις αντιπροσωπείες τους στην Τουρκία στις 28- 30 Μαρτίου».
«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος, πρόσωπο με πρόσωπο, στην Τουρκία, από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου», έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υπενθυμίζεται, πως σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται μέσω τηλεδιασκέψεων οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες αλλά στα βασικά ζητήματα δεν έχει διαπιστωθεί συμφωνία.
Η Ουκρανία περιέγραψε τις προηγούμενες συνομιλίες με τη Ρωσία, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, ως «πολύ δύσκολες».

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin - Erdogan

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή (27/3/2022) το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Τούρκος ομόλογός του Recep Tayyip Erdogan, λίγες ώρες πριν από τον νέο κρίσιμο γύρο συνομιλιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/616920/elpides-gia-katapafsi-pyros-diapragmateyseis-prosopo-me-prosopo-tha-exoun-rosia-kai-oukrania-stin-tourkia-28-30-3

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης