Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οικονόμου: Σε ενέργεια και καύσιμα θα διοχετευθεί ο φόρος από τα υπερκέρδη των εταιρειών

Οικονόμου: Σε ενέργεια και καύσιμα θα διοχετευθεί ο φόρος από τα υπερκέρδη των εταιρειών
Το 90% του ποσού αυτού, θα πάει στον κρατικό προϋπολογισμό και τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για να ενισχυθούν οι παρεμβάσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, τα καύσιμα ή αλλού

Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό για το οποίο δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, δηλαδή θα φορολογήσει το 90% των υπερκεδρών των εταιρειών ενέργειας για να προκύψει μια πρόσθετη πηγή εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό που θα πάει για την ενίσχυση των πολιτών, της κοινωνίας, των καταναλωτών, των επιχειρήσεων, απέναντι σε όλο αυτό που ζούμε, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3.

Όπως ανέφερε το 90% του ποσού αυτού, θα πάει στον κρατικό προϋπολογισμό και τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για να ενισχυθούν οι παρεμβάσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, τα καύσιμα ή αλλού. Πρόσθεσε ότι γνώμονας και κριτήριο των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι η μεγίστη δυνατή αποτελεσματικότητα και η μεγαλύτερη δυνατή περίμετρός τους.

Κάλεσε την αντιπολίτευση να επανεξετάσει την έως τώρα στάση της και τις κατηγορίες της περί ανοχής στην αισχροκέρδεια, καθώς τα υπερκέρδη αυτά θα φορολογηθούν και θα διοχετευθούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης