Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P, κέρδη 1,1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P, κέρδη 1,1% για τον energy sector

65 μονάδες έχασε ο Dow - Άνοδος 2% για το πετρέλαιο

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη μετά το ράλι την προηγούμενη συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την αγορά ομολόγων.


Ο Dow Jones υποχώρησε 65 μονάδες, ή 0,19% στις 35,228 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,63% στις 4,602 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,17% στις 590,15 μονάδες
Ο Nasdaq έχασε 1,21% στις 14,442 μονάδες.

Οι διακυμάνσεις της αγοράς ενέργειας έδωσαν ώθηση στις μετοχές την Τετάρτη. Οι πετρελαϊκές κινήθηκαν ανοδικά, με τη Valero να σημειώνει άνοδο άνω του 4% και την Phillips 66 να σημειώνει κέρδη περίπου 3%.

Η Liz Ann Sonders, επικεφαλής της Charles Schwab, δήλωσε ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να είναι ένα πτωτικό σήμα για τη συνολική αγορά, ακόμη και αν ενισχύουν τις ενεργειακές μετοχές.
«Βλέπουμε ήδη σημάδια αυτού που αποκαλώ περιβάλλον αντικυκλικού πληθωρισμού, που μερικές φορές ονομάζεται περιβάλλον πληθωρισμού ώθησης κόστους, όπου ο πληθωρισμός γίνεται τόσο υψηλός που αρχίζει να ασκεί πίεση» στην ανάπτυξη, είπε η Sonders.

Αρκετές μετοχές λιανικής δέχθηκαν πιέσεις την Τετάρτη μετά από απογοητευτιά τριμηνιαία αποτελέσματα συμπεριλαμβανομένων τηςFive Below που έχασε 6% και της Chewy υποχώρησαν περισσότερο από 17%. Η RH υποχώρησε 12% αφού τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Από τη θετική πλευρά, η μετοχή τηςLululemon έκανε άλμα 10% μετά την έκδοση αισιόδοξων οδηγιών και την ανακοίνωση ενός προγράμματος επαναγοράς μετοχών.
Οι μετοχές ημιαγωγών ήταν ένα ακόμη αδύναμο σημείο για την αγορά, με τη Marvell Technology να υποχωρεί 3% και τη Nvidia να χάνει περισσότερο από 2%. Η Micron υποχώρησε πάνω από 3% .

Η Apple, η οποία σημειώνει άνοδο για 11 συνεχόμενες συνεδριάσεις, υποχώρησαν λιγότερο από 1%. Οι μετοχές της Procter & Gamble υποχώρησαν 1,3% μετά από υποβάθμιση από την JPMorgan.

To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο πάνω από 2% την Τετάρτη, καθώς μια άλλη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ δείχνει περιορισμένες προμήθειες και οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανές νέες δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent αυξήθηκαν κατά 2,1% στα 112,54 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκε 2,8% στα 107,26 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια μεγαλύτερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, στα 410 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης