Ενέργεια

To σχέδιο της κυβέρνησης για την εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας - Τι επιστρατεύεται

To σχέδιο της κυβέρνησης για την εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας - Τι επιστρατεύεται
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη διαθεσιμότητα των φορτίων LNG στις διεθνείς αγορές προκειμένου να προμηθευτεί επιπλέον φορτία εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Με διαδικασίες κατεπείγοντος η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τα εναλλακτικά σενάρια για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας σε περίπτωση καθολικής διακοπής των ροών ρωσικού φυσικού αερίου, μετά την απόφαση της Γερμανίας να θέσει τη χώρα σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού και την αναστάτωση που προκλήθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε χθες η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο ΔΕΣΦΑ θα πρέπει μέχρι αύριο να υποβάλει μελέτη αξιολόγησης κόστους οφέλους στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προσθήκη μιας πλωτής δεξαμενής LNG στον σταθμό της Ρεβυθούσας και έως την Τρίτη να ενημερώσει το ΥΠΕΝ για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με την ιταλική Snam για τις δυνατότητες διατήρησης στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου σε υπόγειες αποθήκες στην Ιταλία.

Επίσης, θα πρέπει να επικαιροποιήσει τις εκτιμήσεις του αναφορικά με τα επιπλέον φορτία LNG που θα χρειαστούν μέχρι και τον Μάρτιο του 2023, ενώ η ΔΕΗ θα πρέπει την Τρίτη να καταθέσει στο ΥΠΕΝ το ετήσιο πλάνο εξόρυξης λιγνίτη στα ορυχεία της, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των διαθέσιμων λιγνιτικών μονάδων. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη διαθεσιμότητα των φορτίων LNG στις διεθνείς αγορές προκειμένου να προμηθευτεί επιπλέον φορτία εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης